Bu proje Türkiye’de parmakla gösterilecek

10 Ağustos 2016 Çarşamba, 20:45

“Bu proje Türkiye’de parmakla gösterilecek”

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Park Orman içerisinde yer alan ve yapımı tamamlanan raylı dağ kızağının test sürüşünü yaptı. Tütüncü, Kepez Park Orman’ın, Antalya’da değil, Türkiye’de parmakla gösterilen bir proje olacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kent turizmine hizmet verecek ve ilçeye değer kazandıracak projelerinden biri olan ve yapımında sonu gelinen Park Orman’da incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, Antalyalıları orman içersinde doğa, spor, eğlence ve macera ile buluşturacak olan Kepez Park Orman’ın yapımıyla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Dağ kızağının ilk test sürüşü Tütüncü’den Tütüncü, inceleme sırasında yapımı biten ve Antalya’da ilk olan raylı dağ kızağının test sürüşünü yaptı. Başkan Tütüncü, 540 metre inişi, 270 metre tırmanışı olan raylı dağ kızağı parkurundaki sürüşü 4 dakikada tamamladı. Kepez Park Orman’daki eğlence sistemiyle Antalya, Ankara ve Gaziantep’ten sonra dağ kızağının bulunduğu 3. kent oldu. Güvenlik testinden de başarıyla geçen 810 metre uzunluğunda olan ve parkurunda tünellerinde olduğu dağ kızağında 20 vagon hizmet verecek. İnceleme gezisi sonrası bir açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’i daha güzel günlere taşımak ve Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Turizme hizmet verecek Antalya’nın turizmine hizmet edecek projeler ürettiklerine işaret eden Tütüncü,“Bu kapsamda yaptığımız projelerden bir tanesi Kepez Park Orman’dır. Meşe Kapısı Ormanları içerisinde yaptığımız bu projemiz, Antalya’ya marka değer kazandıracak önemli bir yatırım olacak.” dedi. Başkan Hakan Tütüncü, Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin Kepez Park Ormanı, görmek isteyeceğini belirterek, şunları söyledi: “Bunun için tesiste birçok sebep var. Bu sebeplerden bir tanesi hiç kuşkusuz ki, Antalya’da ilk olan raylı dağ kızağıdır. Raylı dağ kızağı macera tutkunları için önemli bir aktivite olacak. Bu ziyarette ilk test sürüşünü gerçekleştirdik. Dünya standartlarında bir projeyi Kepez’e kazandırmanın mutluluğunu içerisindeyiz. Sadece raylı dağ

kızağı değil diğer üniteleriyle insanlarımızın doğa ile buluşabilecekleri 230 bin metrekarelik alanda orman havasını teneffüs edebilecekleri, ciğerlerine bol oksijen çekebilecekleri bir park oluyor. “

Açılış için gün sayıyor Kepez Park Orman’ın çok yakın bir tarihte hizmete açılacağının müjdesini veren Tütüncü, Kepez’in atıl alanlarını değerlendirerek kente değer kazandırmayı amaçladıklarını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Kepez olarak sadece mahalle parkları yapmıyoruz. Bunun ötesinde bir şey yapıyoruz. Elimizdeki rezerv atıl alanları en iyi şekilde değerlendirerek bu alanları Antalya turizmin hizmetine sunmayı ve böylelikle kente bir değer kazandırmayı amaçlıyoruz. Elbet turizme sunduğumuz her yeni alan buradaki yerleşik nüfusunun da kullanabileceği bir alan olacak. Antalya turizmini renklendirecek neler olabilir, bunlara bakıyoruz. Tamamlandığında Kepez Park Orman, Antalya’da değil, Türkiye’de parmakla gösterilen bir proje olacak.”

İhalesi canlı olarak yayınladı 24 Aralık’ta temeli atılan çevreci proje Kepez Park Orman, Kepez Varyantı’nın başlangıcının sağ tarafında, Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nin de bulunduğu Meşe Kapısı Ormanı’nda 230 dönümlük alana yapılıyor.

Neler var? Şeffaflık adına ihalesi, görsel medya organlarında canlı olarak yayınlanan; Kepez’e ve Antalya’ya cazibe kazandıracak olan projede şu üniteler yer alıyor: “ATV park, dağ kızağı, paintball, go-kart, denge parkuru, temalı park, basketbol, tenis sahaları ve çocuk oyun alanı, dönme dolap, biyolojik gölet, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, piknik alanları, manej, kuş kafesi, organik pazar, kır lokantası ve Şelale.”

Kepez Park Orman’ın ihalesi, proje kapsamında inşaatın yaptırılması ve 25 yıl süre ile kiraya verilmesini kapsıyor. Yapım maliyeti yaklaşık 10 milyon lira olan Projenin, Kepez Belediyesi’ne, 30 milyon lira kira geliri getirmesi bekleniyor.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Bilgin