Diz Protezi, Robotik Cerrahi Antalya’da…

03 Haziran 2018 Pazar, 09:39

DİZ PROTEZİ AMELİYATLARINDA İLERİ TEKNOLOJİ:“ROBOTİK NAVİGASYON”

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Altınel:

“Robotik Navigasyon ile Diz Protezi Ameliyatlarında Hata Payı 1 mm’ye Düşü-yor”

Diz protezi ameliyatlarına götüren sürecin nedeni ‘Diz Kireçlenmesi’ olarak adlandırılan; diz eklemin-deki kıkırdak yapının zamanla bozulması olup, bu durumda son çare olarak diz protezleri uygulanıyor. Eğer kireçlenme hafif seviyelerdeyse birtakım ameliyatsız yöntemlere başvurulabiliyor. Ancak ileri se-viyeye ulaşmışsa yani kıkırdaklar tamamen yok olup hastanın hayat konforu ciddi anlamda düşmüşse diz protezi ameliyatı kaçınılmaz oluyor.

Diz Protezinden Korkulmamalı…

Eklem kireçlenmesinin ileri yaş, ailevi yatkınlık, fazla kilo, aşırı yüklenmeler, düşme, geçirilmiş kaza ve tekrarlı cerrahi operasyonların sebep olabileceğini belirten, özellikle kalça ve diz protezleri yani ‘Art-roplasti’ konusunda uzmanlaşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Prof. Dr. Levent Altınel, günümüzdeki teknolojik gelişmelerin de yardımıyla son çare olarak uygulanan diz protezi ameliyatla-rından korkulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Antalya’nın ortopedi alanında tanınmış ismi Prof. Dr. Levent Altınel; dünyada diz ameliyatlarında geli-nen en ileri noktayı ifade eden ‘Robotik Sistemi’ in hata payını minimuma indirmesinin yanı sıra ame-liyat sonrası iyileşme sürecinin de daha kısa, daha ağrısız ve daha kaliteli hale getirdiğine dikkat çekti.

Hata payı 1 mm’ye düşüyor…

Protez ameliyatlarının başarılı olması için protezin diz eklemine doğru şekilde yerleştirilmesi çok önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Levent Altınel yöntem hakkında bize şu bilgileride verdi: “Pro-tezin elle yerleştirildiği klasik ameliyatlarda doktorun deneyim ve becerisine bağlı olarak hata payı ar-tar ya da azalır. Bu yöntem tıpkı cep telefonlarındaki navigasyon gibi çalışır. Nasıl ki, navigasyon prog-ramı gittiğiniz yolu anlık olarak saptayıp sizi doğru adrese yönlendiriyorsa, robotik navigasyonda doğru büyüklükte ki protezin en ideal şekilde dize yerleştirilmesini temin eder. Hassas ölçümler saye-sinde hata payı 1 mm’ye iner, hatta sistem cerrahın hata yapmasına izin vermez de diyebiliriz. Böyle-likle gereksiz kemik kaybı da önlenmiş olur.

Daha hızlı iyileşme sağlıyor…

Klasik ameliyatlara oranla daha küçük kesi yeterli olduğundan kan kaybı daha az, iyileşme süresi çok daha hızlı, ağrı ise daha az olur. Protezin hastaya en uygun şekilde yerleştirilmesi sayesinde dizlerin yeterince bükülebilmesi mümkün olur. Bu da hastanın dizini daha doğal hissetmesini, günlük yaşama ve aktivitelere kolay dönüş yapmasını sağlar.

Robotik Cerrahi Antalya’da…

Yüksek maliyeti nedeniyle ülkemizde çok yerde bulunmayan navigasyonlu robotik cerrahi teknoloji-sini Antalya’da kendi hastanelerinde başarıyla uyguladıklarını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uz-manı Prof. Dr. Levent Altınel, dahası çok yakında robotik sistemle kalça protezi, kısmi diz protezi, ve arkasından bacak eğriliklerinin düzeltilmesi ameliyatlarını da yapacaklarının müjdesini verdi. Robotik diz protezi ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler hastalarımız www.robotikdizpro-tezi.com u ziyaret edebilirler.”

Prof. Dr. Levent Altınel Kimdir?

1994 Ege Tıp Fakültesi mezunuyum. İhtisasımı 1994-1999 yıllarında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda yaptım. Uzmanlık tezim “Omuz kırıkla-rında kısmi protez ameliyatları” ile ilgilidir. İhtisas sonrası Avusturya’da Prof. Zwymüller’in yanında kalça ve robotik diz protez ameliyatlarına katıldım. Robotic cerrahi eğitim kursları aldım. Bu sayede robotik eklem protezi deneyimimi artırdım. Özellikle diz ve kalça ekleminin açık, kapalı (artroskopik) ve robotik cerrahileri ile ilgileniyorum. 2001 yılında başladığım Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 2009 yılında Doçent; 2014 yılında Akdeniz Üniversitesindeyken Profesör unvanını aldım. Halen Özel Uncalı Meydan Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak çalışıyorum. Özel ilgi ve uzmanlık alanlarım; Diz Kireçlenmesi- Kalça Kireçlenmesi (Koksartroz)- Diz Menisküs Yırtığı Tamirleri- ÖÇB (Ön Çapraz Bağ) Tamiri- Diz Kapağı Problemleri- Kıkırdak Hasarlarının Tedavisi- Kalça Kırık Ve Çıkıkları Cer-rahisi- Omuz Ağrısı- Omuz Sıkışması Sendromu- PRP (Platelet Rich Plasma) Uygulamaları- Kök Hücre Tedavileri gelir. Evli ve iki erkek çocuk babasıyım.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Bilgin