Son Dakika
30 Nisan 2024 Salı

Türkiye Aile Sağlığı Eğitimi ve Planlaması Derneği genel kurulunu yaptı

04 Mart 2014 Salı, 20:52

Türkiye Aile Sağlığı Eğitimi ve Planlaması Derneği genel kurulunu yaptı
Türkiye Aile Planlaması Derneği Antalya Şubesi 12 ninci Olağan Genel Kurulu 1.Mart 2014 Cumartesi yapılmıştır.
139 kayıtlı üyesi bulunan şubemiz genel kurul gündemine göre yönetim ve denetleme kurullarının seçimini de yapmıştır.

Ayrıca Genel merkezin aldığı karar doğrultusunda derneğin adına eklenen ‘Sağlığı Eğitimi’ genel kurulun onayına sunulmuştur. Derneğin adı ‘Türkiye Aile Sağlığı Eğitimi ve Planlaması’ olarak değiştirilmiştir.

2013 yılında kanserden, çocuk eğitimine, aile planlamasından menopoza çeşitli konularda 11 eğitim toplantısını ve 7 radyo yayınını organize sanayide, fide fabrikalarında çalışan, kurslara devam eden kadınlara olmak üzere değişik kesimlere ulaşılmıştır. 30 tıp ve Hemşirelik fak. öğrencisine burs vererek destek olan dernek, çocukları, yaşlıları, kadınları çeşitli çalışmalarla destek olarak unutmamıştır. Değişik yerlerdeki merkezlerinde Halk eğitim müdürlükleri ile işbirliği yapılarak 18 farklı meslek edindirme kursları açmıştır. Sağlık Müdürlüğünün yaptığı projelerde destek STK olarak işbirliği yapmaktadır. Kadınların her türlü şiddete karşı dik durması için bilinçlendirme çalışmalarına sürekli olarak devam eden dernek, bu çalışmaları Antalya’nın özellikle kırsal kesimlerinde yapmaktadır..

Yönetim Kuruluna Nilgün Atasoy, Neriman Taner, İlknur Akidil, Lütfiye Akbaş, Emine Okur asil üyeliklere,Nilüfer Göde, Ayşen Demirelli, Zerrin Kokulu,Hatice Yangın, Selma Öncel yedek üyeliklere seçilmiştir.
Denetleme Kuruluna Gülçin Erdoğan, Nurgül Teziş, Ayşen Özdemir asil üyeliklere, Perihan Kırdök, Gonca Kazancı, Zerrin Aslan yedek üyeliklere seçilmiştir.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Bilgin