Son Dakika
30 Nisan 2024 Salı

BYEGM, HAC’DAKİ GAZETECİLERİ MEDİNE ŞEHİR TURUNDA BULUŞTURDU

08 Eylül 2017 Cuma, 21:19

BYEGM, HAC’DAKİ GAZETECİLERİ MEDİNE ŞEHİR TURUNDA BULUŞTURDU

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, hac farizasını yerine getiren gazetecilere yönelik olarak Medine Şehir Turu düzenledi. 70 gazetecinin katıldığı şehir turunda basın mensuplarına, Basın Yayın Dairesi Başkanı Muhammed Akgün, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Tuncay Karabulut ve Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön eşlik etti.

Medine turuna Medine Müzesi ve Kur’an-ı Kerim Matbaası ziyareti ile başlandı.

Medine kentinde Müslümanların en çok ziyaret ettiği mekanlardan olan Mescid-i Kıbleteyn de duraklardan biriydi. Medine’nin kuzeybatısında bulunan ve hicretin ikinci yılında Hazreti Peygamber’in öğle namazını kıldırdığı esnada aldığı ilahi emirle yönünü Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’dan, Mekke kentindeki Kabe-i Muazzama’ya çevirmesi nedeniyle “iki kıbleli mescit” anlamına gelen “Mescid-i Kıbleteyn” adı ile bilinen mekanda, dünyanın her yerinden gelen Müslümanlarla birlikte dualar edildi.

Hazreti Peygamberimizin Medine’ye ilk geldiğinde konakladığı ve namazlarını kıldığı Kuba Mescidi, Uhud Mescidi ve Hendek Savaşları sırasında Medine’yi savunmak için kazılan 7 hendeği temsilen inşa edilen Yedi Mescitler’de savaşın hikayesi anlatıldı.

Gezi programı sonrasında BYEGM yetkilileri, gazetecilerle hurma bahçesinde öğle yemeği yedi, şehir turunun anısına hurma paketi hediye etti.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Bilgin