Son Dakika
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın Birincileri,

24 Aralık 2015 Perşembe, 18:43

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın Birincileri,

KAGİDER Kahvaltı Toplantısında girişimcilik hikâyeleri ile ilham verdi

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER, gelenekselleşen Kahvaltı Toplantıları’nın Aralık ayı buluşmasında 2015 Yılı Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın birincilerini ağırladı

KAGİDER’in gelenekselleşen kahvaltı toplantısının bu ayki konukları, KAGİDER’in Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi işbirliğiyle dokuzuncu kez düzenlediği Türkiye Kadın Girişimci Yarışması’nın 2015 yılı birincileri oldu.

Yarışmada aldıkları birincilik ödüllerinin yanı sıra KAGİDER’e üyelik ödülü de kazanan kadın girişimciler, girişimci olmanın zorluklarını, kadın girişimci olarak karşılaştıkları engelleri ve hayallerini gerçeğe dönüştürme serüvenlerini paylaştı.

“Batarsın” diyenlere rağmen fark yarattılar

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Mevlüde Uygun, “yapamazsın, batarsın” sözlerine rağmen kurduğu İdil Bebe adlı markası ile erkek dünyasında var olmanın zor olduğunu belirterek başarısının sırrının iyi bir kadro kurmak ve bu ekibi iyi yönetmek olduğunu söyledi.

Beypazarı’nda kurduğu Yaşayan Müze ile Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi unvanını kazanan Zehra Sema Demir, işini sevgiyle ve gönlünü koyarak yapmanın başarıyı ve kazancı şüphesiz getireceğini belirtti.

Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi olan Medlis Engelli Yaşam Çözümleri kurucusu Melis Tasacı ise, herkesin yaptığı bir şeyi yapmaması sayesinde bu başarıyı elde ettiğini ve engellilerin yaşam kalitesini arttırabildiği için mutluluk duyduğunu söyledi.

Ekonominin itici gücü kadınlar olacak

9 yıldır birbirinden ilham verici girişimcilik hikâyesine tanıklık ettiklerini belirten KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, “113 kadın girişimcinin katılımı ile başladığımız Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na bugüne kadar tam 30.983 cesur kadın başvurdu. İnovasyon güçleri, yaratıcılıkları ve faydayı gözeten bakış açıları ile kadın girişimciler bu yıl da ekonominin itici gücü olacaklarını kanıtladılar.

Eylül 2014 TÜİK rakamlarına göre kadın işveren sayısı 109 bin iken Eylül 2015’te 97 bin oldu. Bunun yanı sıra kendi hesabına çalışan kadın sayısı 680 binden 699 bine çıktı. Özellikle 2 seçimin yaşandığı 2015 yılında kişilerin, yeni bir girişime atılmaktan da çekindiği görülüyor. Bu tabloya rağmen, mücadele ederek kadın girişimciliğini yücelten başarılı iş kadınlarını kutluyoruz. Kadınlar olarak, dünya nüfusunun %50’sini oluşturuyoruz, gidecek çok yolumuz var. KAGİDER olarak 8 stratejimizle bu yolda ilerliyoruz.” dedi.

Mayıs 2015 itibariyle görevi devralan KAGİDER yeni yönetiminin, kadının toplumdaki konumunu ileriye taşımak adına kısa ve orta vadeli stratejilerini de paylaştığı toplantıda Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın birincilerinin, dernek üyeliğine kabulüne dair üyelik sertifikaları verildi.

KAGİDER Hakkında

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER, Eylül 2002’de 38 kadın girişimci tarafından ülke çapında faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak İstanbul’da kuruldu. Bugün, farklı sektörlerde aktif olarak çalışan ve değer üreten 285 kadın girişimci üyesiyle büyümesini sürdüren dernek (www.kagider.org), kadının özgürce ürettiği ve tüm karar süreçlerinde etkin rol aldığı bir dünya yaratma vizyonuyla kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek için faaliyetlerine devam ediyor. Mayıs 2015 itibarıyla “Seri Girişimci” Sanem Oktar’ın başkanlığında faaliyetlerine devam eden dernek, kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırma hedefiyle ulusal ve uluslararası fon kaynaklı çok sayıda projeyi başarıyla yürütmektedir.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Bilgin