USD44,33
EURO51,23
GBP59,07
BIST13.047,72
GR. ALTIN6.236,25
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

6.Yüz Naklinden Kötü Haber

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da 10 ay önce tam yüz nakli olan ve iki hafta önce doku uyuşmazlığı nedeniyle yüzünün yüzde 60’lık bölümü alındıktan sonra yoğun bakımda tedavisi süren 55 yaşındaki Salih Üslün kurtarılamadı.

31 YAŞINDAKİ TURAN’IN YÜZÜ, 7.5 SAATLİK AMELİYATLA NAKLEDİLMİŞTİ

Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan’ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, Edirne’den gelen çiftçi Salih Üslün’e geçen 23 Ağustos’ta, 7.5 saat süren ameliyatla nakledildi.

yuz-nakli-olan-salih-uslun-hayatini-kaybetti-6223635_2349_m
TÜRKİYE’NİN 6. YÜZ NAKLİ OPERASYONUYDU

Hastanenin 4’üncü, Türkiye’nin 6’ncı yüz nakli operasyonunda Salih Üslün’e alt-üst çene, saçlı deri ve dil de dahil olmak üzere tam yüz nakli yapıldı.

YÜZÜNÜN YÜZDE 60’LIK BÖLÜMÜ GERİ ALINDI

Operasyon sonrasında gençlenen Salih Üslün’ün yüzünün yüzde 60’lık bölümü, 16 Haziran’da uyuşmazlık nedeniyle 5 saat süren operasyonla alındı. Sağ bacağından alınan deri parçası, çıkartılan yüzün yerine nakledilen Salih Üslün’ün alt ve üst çene kemikleri alınmadı.

KURTARILAMADI

Operasyon sonrasında durumu ağırlaşan Salih Üslün, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

FARE KOVALARKEN YÜZÜNÜ KAYBETMİŞTİ

Salih Üslün, 2008 yılında samanlığına giren bir fareyi yakalamak için kovalarken av tüfeğinin namlusunun üzerine düşüp silahın ateş alması sonucu yaralanmış ve çok sayıda operasyon geçirmişti.

ÖMER ÖZKAN’DAN AÇIKLAMA

Üslün’ün ölümüyle ilgili, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’dan bir açıklama geldi.

Özkan, Salih Üslün’ün sağlık durumunun bir hafta önce ağırlaşmaya başladığını belirtti.

Özkan, “Hastamız, dün saat 23.00 sıralarında akciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Elimizden geleni yaptık, üzgünüz” dedi. Prof. Dr. Özkan, Üslün’ün ailesine başsağlığı diledi.
yuz-nakli-olan-salih-uslun-hayatini-kaybetti-6223635_2621_m
“10 AY GÜZEL BİR YÜZLE YAŞADI”

Salih Üslün’ün oğlu Sedat Üslün de doktorları tarafından sürekli bilgilendirildiklerini, özellikle son günlerde babasının durumunun ağır olduğunu bildiklerini söyledi.

Ameliyat boyunca babasına refakatçılık yapan Üslün, “Yaklaşık 10 ay güzel bir yüzle hayatını sürdürdü. Güzel bir yüzü olmuştu ama sevinci uzun sürmedi. Bu aşamadan sonra yapabileceğimiz bir şey yok. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Kendisinin Edirne’ye döndüğünü dile getiren Üslün, babasının cenazesinin birkaç gün içinde memleketlerine gönderileceğini bildirdi.

6.Yüz Naklinden Kötü Haber

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!