USD44,37
EURO51,45
GBP59,45
BIST12.963,87
GR. ALTIN6.430,26
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

BAŞBUĞ: SİZ O KARARI SAVUNAMAZSINIZ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ergenekon’un açıklanan gerekçeli kararı için “Ben onlara acıyayım mı? Kelime bulamıyorum. Sayın mahkeme üyeleri 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da gerekçe yazsanız siz o kararı savunamazsınız dedi.

İşte Başbuğ’un konuşmasından satırbaşları:

Engin Alan her zaman olduğu gibi kendi tabiriyle bomba gibi. Biz de kendisini bomba gibi gördük. “Alan kimdir” diye sorarsanız… Ben şöyle tanımlıyorum: Engin Alan 11 yaşında Türk ordusunun şerefli üniformasını giyen ve 40 yıl şerefiyle tamamlayan TSK’ya değerli hizmetlerde bulunan, emekli olduktan sonra MHP’den vekil seçimlerinde aday gösterilen, YSK tarafından seçime girmesinde engel görülmeyen, seçime giren ve Türk halkının oylarıyla vekil seçilen ama bugün Meclis’te bulunmayan tek millet vekili.

“ALAN BU SÜRECİN KAHRAMANLARINDANDIR”

Bugün Engin Alan yaşanılan hukuk cinayetleri süresinde adeta simge olmuş arkadaşlarımızdan birisi. Alan için saydığımız nitelikler TSK mensubu olan diğer arkadaşlarım da aynı niteliklere sahip. Engin Alan bu sürecin kahramanlarından bir tanesi. Bugün Engin Alan’ın ve diğer bütün silah arkadaşlarımızın cezaevlerinde tutsak oluşu sadece onlara yönelik yapılan bir saldırı değildir. Bu TSK’ya ve bunun yanında altını çiziyorum Türk milletinin iradesine yapılan bir saldırıdır.

“SALDIRILAR TÜRK MİLLETİNE YÖNELİK”

Bu saldırılar bu şeyler sadece kişilere değil, Türk milletine yönelik saldırıdır. Artık Balyoz süreci olmak üzere diğer casusluk davaları da dahil olmak üzere tutsak bulunanların artık son noktasındayız diye düşünüyorum. Artık yeter deyin! Bugün Ankara’ya gelirken çok sayıda telefon aldım. Telefonların nedeni de; Kaldırılan tarih olan bir mahkemenin 8 ay sonra açıkladığı gerekçeli karar var. Basından arayarak veya bana ulaşmak üzere arayarak ne düşündüğümü bilmek istediler. Ben özel yetkili savcıların hazırladığı iddianameyi ciddiye almadım. Özel yetkili mahkemenin 5 Ağustos 2013 günü vermiş olduğu kararı da ciddiye almadım. Bana bu soruyu sormayın. Ban lütfen kalkıp bana gerekçeli karar hakkında ne düşündüğümü sormayın. Ciddiye almıyorum.

Zamanınızı harcamayın. 16 bin sayfalık gerekçeli karar hazırlamışlar. Ben onlara acıyayım mı kelime bulamıyorum. Sayın mahkeme üyeleri 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da gerekçe yazsanız siz o kararı savunamazsınız.

“ENGİN ALAN’DEN MESAJ GETİRDİM”

Başbuğ’dan sonra konuşan Metin Feyzioğlu şunları söyledi: Engin Alan’dan mesaj getirdim. Sabahat Tuncel’le aynı birebir aynı durumda olduğu halde AYM’nin kendi durumuyla ilgili karar vermediğini not ettiğini kaydetmiştir. Kendiyle ilgili her hangi bir talebinin olmadığını özellikle ifade etmiştir. Kendisini mahkum olarak görmediğini ve zindan da çalışmaya devam ettiğini kaydettmiştir. Atatürk’ün önderliğinde Türk milleti bu sınavdan da başarıyla çıkacaktır. Balyoz mağdurları mutlaka özgürlüklerine kavuşacaklardır. Benim vasıtamla sizlere iletmemi istemiştir, bana da bu şerefli isteği yerine getirmek kalmıştır. Hurşit Tolon’la ilgili önemli bir husus var.

Bu kargaşada gözden kaçmıştır. Tolon’un tahliyesiyle ilgili tahliye talebinin reddi kararı ibretliktir. Mahkeme başkanı Tolon’un mutlaka tahliye edilmesi gerektiğini belirtirken şunu demiştir: Bu davada tek aleyhinde kanır gizli tanıktır, davanın da sanığıdır. Gizli tanığın söylediği her söz dosyada hiçbir şeyle desteklenmemiştir. Buna rağmen tahliye talebi reddedilmişti. Balyoz’da özgürlük yolunun açılmasını bekliyoruz

BAŞBUĞ’DAN TERÖR SUÇU DEĞERLENDİRMESİ

Ciddiye almıyorum.

BAŞBUĞ: SİZ O KARARI SAVUNAMAZSINIZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!