USD42,53
EURO49,56
GBP56,77
BIST11.007,37
GR. ALTIN5.746,23
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ebru Türel: ‘Otizmli birey sayısı 10 yılda iki kat arttı”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ebru Türel: ‘Otizmli birey sayısı 10 yılda iki kat arttı”

Küresel Otizm Halk Sağlığı Girişimi Toplantısı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, otizmli birey sayısının son 10 yılda iki kat arttığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen Küresel Otizm Halk Sağlığı Girişimi Toplantısı yurt içi ve yurt dışından konusunda uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, “Bu toplantılar araştırma geliştirme noktasında ülke düzeyinde yasal düzenlemeler yapılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu çalışmalardan elde edilecek sonuçlar birçok ülkeye ışık tutacaktır. Otizmli birey sayısı son 10 yılda iki kat artmıştır. Ülkemizde 2012 yılı verilerine göre 1 milyon 559 bin engelli birey bulunurken, Antalya’daki bu rakam ise 38 bin 660’tır. Tüm engelli bireylerimiz için hayatı daha yaşanılabilir hale getirmeliyiz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MERKEZİ ANTALYA’DA

Ebru Türel, bu sorumluluk bilinciyle Antalya’ya Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ikinci büyük engelli merkezi ve iş okulunu kazandırdıklarına dikkat çekerek, “Merkezimiz de eğitim devam etmektedir. 26 bin metrekare açık alan, 14 bin metrekare kapalı alana sahip bir merkezdir. Bireysel grup odaları, iş atölyeleri, 86 yataklı otel, yarı açık olimpik havuz, kapalı rehabilitasyon havuzu, fizik tedavi merkezi, spor salonu, açık oyun alanları, kongre solonu, sosyal donatı alanları gibi bir çok etkinlik alanı bulunmaktadır. Merkezimizi sizlere tanıtmak ve ortak çalışmalar yapmaya her zaman hazırız” diye konuştu.

Toplantıda, katılımcılar ülkelerinde otizm ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak, fikir alışverişinde bulundu.

Ebru Türel: ‘Otizmli birey sayısı 10 yılda iki kat arttı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!