USD43,73
EURO51,93
GBP59,74
BIST14.180,69
GR. ALTIN7.075,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

TECAVÜZE HAPİS, CEKETE İYİ HAL

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZ DAVASINDA YİNE ‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ
16 yaşındaki kıza tecavüz eden 8 kişi, mahkemede yine ceket ilikleyip ‘iyi hal’ indirimi aldı.
Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya tecavüz ettikleri gerekçesiyle yargılanan 8 uzman çavuştan 6’sı tutuklandı. Sanıklardan en fazla cezayı alan E.A.’nın ilk tanıştığı Y.A., akabinde tanıştığı İ.Y. ve E.A.’ya zorla tacizde bulunduğu öne sürülen M.T. oldu.

Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.`ya yönelik “cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma” iddiasıyla 2013 yılında yargılanmaya başlanan ve uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 8 sanık için 27 Mart 2015 tarihine hakim karşısına çıkarıldı. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, sanık uzman çavuşlar ‘Mağdurun çocuk olması’, ’Suçu cinsel amaç ile işlemek’, ’Değişik zamanlarda bir kişiye karşı aynı suçun birden fazla kez işlendiği’, ’Reşit olmayan ile rıza ile cinsel ilişki’ suçlarından İ.Y.’ye 6 yıl 8 ay, Y.A.’ya 7 yıl 3 ay 15 gün, M.K. ve H.Y.’ye 1 yıl 3 ay, S.K.’ye 1 yıl 10 ay 15 gün, M.T.’ye 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. K.U. ve O.G. ise beraat etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

2011 yılında başlayan cinsel istismar olayı, 2013 yılında E.A.’nın annesinin şüphesiyle ortaya çıktı. Ailenin savcılığa başvurması ve E.A.’nın 8 uzman çavuştan şikayetçi olmasıyla birlikte taciz olayı gün yüzüne çıktı. Şikayet üzerine soruşturma başlatan savcılık sanıklar hakkında ‘cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarıyla hazırladığı iddianameye mahkemeye sundu.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamenin ardından 8 uzman çavuş 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle yargılanmaya başlandı. İlk görülen duruşmalarda, M.A. tutuklu, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmaya başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, baro başkanları ve insan hakları savunucularının müdahil olduğu dosyada M.T.’nin de ileri duruşmalarda tutuksuz yargılanmaya başlandığı duruşmalar devam ederken, Genel Komutanlığı, 8 uzman çavuşun Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

Bingöl’de tecavüz yankıları sürerken, dosyadaki eksiklikleri tamamlayan mahkeme heyeti, karar duruşmasında 8 uzman çavuştan 6’sını 1 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum etti.

İHA

haber3

TECAVÜZE HAPİS, CEKETE İYİ HAL

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!