USD44,48
EURO51,81
GBP59,36
BIST12.965,60
GR. ALTIN6.755,88
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Uysal Demokrasi Şöleni’nde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Uysal Demokrasi Şöleni’nde

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Şöleni’nde demokrasi ve birlik çağrısını Türk şiirin büyük ustası Nazım Hikmet’in “Bu memleket bizim” dizesiyle yaptı, “Her türlü zorbalığa, darbeye, diktaya hayır, kardeşliğe, sevgiye, saygıya evet” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Cumhuriyet Meydanı’nda, aralarında Alişan, Bengü, Mustafa Ceceli’nin de bulunduğu şarkıcılar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) gibi sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları temsilcilerinin de yer aldığı Demokrasi Şöleni’ne katıldı.

Başkan Uysal, meydandaki şölenine CHP il Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’le birlikte katıldı. Belediye Başkanı Uysal’ın yanı sıra çok sayıda Belediye Meclis üyesi, Muratpaşa Belediye bürokratı da ellerinde Türk ve Atatürk bayrakları ile şölene katıldı.

Alanda 15 Temmuz darbe girişimine karşı açılan anı defterini imzalayan Başkan Uysal, Türk şiirini büyük ustası Nazım Hikmet’in dizeleriyle birlik mesajını verdi. Nazım Hikmet’in Davet şiirinin “Dörtnala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim” dizeyleriyle başladığı yazısında Uysal, şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin, halkımızın, cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve beraberliğimizin kıymetini iyi biliyoruz. Her türlü zorbalığa, darbeye, diktaya hayır, kardeşliğe, sevgiye, saygıya evet. Yaşasın demokratik, laik, sosyal hukuk devleti. Yaşasın Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti.”

Anı defterinin imzalamasının ardından meydanda ayrılan yere geçen Başkan Uysal, burada Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’le selamlaştı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki şölende Vali Karaloğlu, sanatçılar ve belediye başkanları, siyasi parti temsilcileriyle birlikte sahneye çıkan Başkan Uysal, hep bir ağızdan söylenen şarkılara eşlik etti.

Başkan Uysal Demokrasi Şöleni’nde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!