USD44,47
EURO50,98
GBP58,70
BIST12.644,79
GR. ALTIN6.492,36
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

72 KAHRAMAN ANISINA 72 ZEYTİN FİDANI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

72 KAHRAMAN ANISINA 72 ZEYTİN FİDANI

Serik Belediyesi 72 şehidimiz anısına 72 adet zeytin fidanı dikimi töreni gerçekleştirdi.

24 Ağustos 2016, saat 04:00’te Türkiye, güneyindeki terör tehdidine karşı büyük bir operasyon başlattı. 2011’de başlayan Suriye iç savaşında Esed rejimi, DEAŞ, PYD/PKK ittifakının Türkiye’yi hedef haline getirmesine karşı başlatılan sınır ötesi operasyona ‘Fırat Kalkanı’ ismi verildi. Türkiye, 7 ay gibi bir sürede büyük bir alanı teröristlerden temizleyerek, bölgede yaşayan halkın tekrar evine güven içinde dönmesini sağlamıştı. İşte bu operasyonlarda 72 şehit vermiştik. Şimdi ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı. Operasyonun ilk günü Fırat Kalkanı Operasyonunda şehit verdiğimiz 72 kahramanı temsilen 72 savaş uçağı havalandı ve Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri ve onların mevzilerini yerle bir etti.

Bu kapsamda Serik Belediyesi ‘Fırat Kalkanı’ Şehitlerini Anma ve ‘Zeytindalı Operasyonuna destek vermek amacıyla bugün Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık’ın katılımı ile “Fırat Kalkanı Şehitleri” anısına, İleribaşı mevkiinde 72 şehidimiz anısına 72 adet zeytin fidanı dikimi töreni gerçekleştirildi.

Fidan dikimi programına Kaymakam Haluk Şimşek, Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve gazeteciler katıldı.

ÇALIK: “ŞEHİT OLAN KAHRAMANLARIMIZ BARIŞ TİMSALİYDİ”

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık yaptığı konuşmada; “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı” operasyonlarında şehit olan kahraman askerlerimiz ve güvenlik güçlerimiz anısına bu hatıra fidanlığı oluşturduk ve 72 adet zeytin fidanı diktik. Zeytin dalı barışı simgeler, şehit olan kahramanlarımızın her biri birer barış timsaliydi. Allah tüm askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi korusun. Şehitlerimize rahmet yakınlarına sabır diliyorum ”dedi.

72 KAHRAMAN ANISINA 72 ZEYTİN FİDANI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!