USD43,73
EURO51,93
GBP59,74
BIST14.180,69
GR. ALTIN7.075,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Pandemi nedeniyle nikah ve düğünler 2021’e erteleniyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi nedeniyle düğün ya da nikahlarını 2021 yılına erteleyen çiftlerin bu kararlarında, yeterli takı alamama endişesinin de önemli rol oynadığı belirlendi.

Pandeminin ilk aylarında hizmet vermeleri yasaklanan düğün ve nikah salonları, normalleşme süreciyle yaz başında açılmaya başlasa da artan vakalar birçok kısıtlamanın getirilmesine neden oldu. Binlerce çift de değişik nedenlerle evlilik hayallerini 2021 yılına erteledi.

Türkiye’nin ilk para iadeli alıveriş sitesi Avantajix.com, düzenlediği anketle, düğün ya da nikahları için 2021 yılında yeni tarih belirleyen bazı üyelerine ertelemenin nedenlerini sordu.

Çiftlerin yüzde 55 gibi büyük çoğunluğu, davetli sayısının kısıtlanması, eğlenceye, ikramlara sınırlama getirilmesinin düğün ve nikah kalitesini düşüreceği endişesiyle erteleme kararı aldıklarını bildirdiler.

Kalite endişesiyle ertelenen düğün ve nikahlarda kararı ağırlıklı olarak gençler verirken, yüzde 20 gibi küçük bir oranda da aileler etkili oldu.

TAKI ENDİŞESİ GENÇLERDEN ÇOK AİLELERDE

Düğün ve nikahlarını erteleyenlerin yüzde 30’u ise kısıtlı sayıda davetlinin katılacağı törenlerde, yeterli miktarda takı toplanamayacağı endişesiyle bu kararın alındığını ifade ettiler.

Takı nedeniyle erteleme kararında, çiftlerden çok anne babalarının etkili olduğu ortaya çıktı. Takı endişesiyle ertelenen her 10 düğün ve nikahtan 7’sinde kararı aile büyükleri verdi. Anne babalar, bu kararlarına daha önce akraba ve arkadaşlara taktıkları takıların karşılığının alınamayacağı gerekçesini gösterdiler.

Takı nedeniyle düğün erteleyen gençler ise toplanacak altın ve paranın eksiklerin giderilmesi, kuracakları iş için sermaye olması açısından önemli olduğunu, bu yüzden erteleme kararı aldıklarını ifade ettiler

Düğün ve nikah ertelemesindeki diğer nedenler arasında ise pandemi dolayısıyla yaşanan mali sorunlar, balayı programlarının iptali, rezervasyon yapılan salonların kapanması bulunuyor.

NİKAH 2020’DE DÜĞÜN 2021’DE

Bu arada, anket çalışması sırasında birçok çiftin çok yakın aile fertlerinin katılımıyla nikahlarını kıydırdıkları, düğünlerini ise gelecek yıla bıraktıkları belirlendi.

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, düğün sektörünün, gayrimenkulden kuyumculuğa, eğlenceden turizme, perakendenin her alanını doğrudan etkileyen yüz milyarlarca liralık hacme sahip olduğunun altını çizdi.

Düğün sektöründe yaşanan krizden diğer tüm sektörlerin de etkilendiğini kaydeden Kayral, şunları söyledi:

İNTERNET ÜZERİNDEN TAKI TAKMA

“Bu tür araştırmaları, anketleri sektör temsilcilerinin doğru pozisyon alabilmeleri için sık sık yapıyoruz. Takı, gerçekten insanların önemsediği bir gelenek. Ekosistemine dahil olduğumuz e-ticaret sektörü, dinamik yapısıyla sorunlara çok kısa zamanda çözümler üretebilmekte. Bu konuya da el atan Türk girişimciler, online düğün takısı takma imkânı sağlayan teknolojiyi bile hizmete sundular. Pandemi dolayısıyla mobilya, ev ürünlerinde fiziksel mağazalar müşteri bulmakta zorlansa da sanal mağazalar, düzenledikleri kampanyalarla satış rekorları kırdı. Avantajix.com üzerinden düğün alışverişini yapanlar, nakit para kazanarak alışverişlerini çok daha ucuza getirdi. İnternet üzerinden balayı planlaması yapanların sayısı ikiye katlandı. Tüm bunlara rağmen, düğün sektörü için 2020 çok sıkıntılı geçiyor. Pandeminin 2021’de sona ermesi halinde, bu yıl büyük sıkıntı yaşayan sektörün cirosu ikiye, üçe katlanacaktır” diye konuştu.

Pandemi nedeniyle nikah ve düğünler 2021’e erteleniyor.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!