USD34,01
EURO38,02
GBP44,90
BIST9.565,76
GR. ALTIN2.742,33
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Android tablet mi iPad mi ?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknolojinin bu kadar hızlı ilerleme göstermesiyle bilgisayar almak isteyenlerin sorduğu soruların başında bilgisayar yerine tablet mi alsam geliyor.

Tablette karar kılanların daha sonraki en büyük düşüncesi ise Android mi yoksa iPad mi karar kılacağı. Peki hangi tablet daha iyi?

HowStuffWorks isimli internet sitesinde yer alan habere göre, tablet bilgisayarlar yeni değil. Tabletler yaklaşık çok uzun bir süredir piyasada olmasına rağmen, 2010 yılının Nisan ayına kadar Apple’ın iPad ile pazara giriş yapmasına kadar tablet bilgisayarlar çok fazla talep yoktu hatta çoğu kişi tarafından bilinmiyordu. iPad, bütün dünya tarafından çok kısa bir süredebüyük bir beğeni topladı ve tablet bilgisayarları büyük bir ürün kategorisi haline dönüştürdü. Tablet bilgisayarlar elektronik yalınlığı içinde tektir. Dokunmatik ekranları, taşınabilir olması sayesinde tablet bilgisayarların kullanımı kolaydır, ilgi çekicidir ve çok tutulur.

Ancak bu alanda rekabetin gelmesi uzun sürmedi. Google da “Android” adını verdiği akıllı telefonlar için geliştirilen açık kaynaklı işletim sistemini geliştirdi. Kod adı “Honeycomb” olan Android 3.0 işletim sistemi tablet kullanımı için düşünülen ilk versiyondu ve 2011’in Şubat ayında Motorola ilk Android tablet olan “Xoom”u çıkardı.

iPad gibi, Android tabletler de kullanıcının parmak vuruşuyla ikonları aktif edebilmesine, nesneleri hareket ettirmesine ve ekranın kaymasına izin veren dokunmatik ara yüze sahip. Hem Apple hem de çeşitli Android üreticileri “uygulamalar” olarak bilinen çeşitli programları içeren online pazar sunuyor. Buradaki programları satın alabiliyor veya doğrudan bilgisayarınıza yükleyebiliyorsunuz.

Peki daha iyi olan tablet hangisi? Bu zor bir soru. Apple sadece iPad’i üretti ve ilk iPad’in ardından şu anda üçüncü versiyonu çıktı. Diğer yandan, Google’ın işletim sistemini destekleyecek donanımı üretebilen herhangi bir şirket Android tablet yapabiliyor. Hal böyle olunca ister istemez bazı şirketler bu işi diğerlerinden daha iyi yapıyor.

Motorola, ilk android tableti pazara sokarken, iPad’in üstün özellikleriyle mücadele etmek zorunda kalacağını biliyordu. Bu nedenle iPad üzerindeki işlemci kadar hızlı bir yazılım sunma potansiyeli olan çift çekirdekli işlemciyle, 5 megapiksellik ön kamera ve 2 megapiksellik iki kamerayla tüketicinin karşısına çıktı. Xoom’un 10.1 inçlik ekranı iPad’den daha büyük ve 1280×800’lük görüntüsü daha büyük grafik çözünürlük sunuyor. 32 GB hafızayla piyasaya çıkan Xoom’un hafızası MicroSD kartlarıyla artırılabiliyor.

Fakat Apple halen birçok kullanıcı için oldukça avantajlı. Çünkü programcılar daha Xoom piyasaya çıkmadan önce iPad için neredeyse binlerce uygulama geliştirdi. Günümüzde Android uygulama mağazası yeni yeni gelişmekte iken Apple Store’da sayılamayacak kadar çok sayıda kaliteli uygulama bulunuyor.

iPad 2, 2011 yılının Mart ayında Xoom’un ortaya çıkışından yaklaşık 1 ay sonra piyasaya çıktı. Cihazın güncellenmiş donanımları Motorola’nın tabletinin birçok temel avantajını ortadan kaldırdı. Xoom gibi, iPad 2’nin de Apple’ın yüzyüze görüşme imkanı sunan yazılımını destekleyen ön ve arkada video kameraları var. iPad 2 de çift çekirdek işlemciye sahip ve ilkiPad’den daha ince, hafif bir kasaya sahip. Ardından dört çekirdekli 4G’li ve 5 MP kameraya sahip olan New iPad çıktı.

Tüm önemli uygulama alanlarında, iPad halen ilk sırada yer alıyor. Şu anda Apple Store’da 100 bin tane uygulama bulunuyor. Ancak buna karşılık Android uygulamalarının sayısını tespit etmek daha zor. Bazen sadece Samsung Galaxy Tab yada Motorola Xoom ürünlerinde geçerli uygulamalar varken, bazı uygulamalar da iPad ve Android için geçerli olabiliyor.

Günümüzde ise yeni piyasaya sürülen Motorola Xoom2, HTC Flyer, Asus Transformers, Samsung Galaxy gibi modellerle neredeyse bir cep telefonu inceliğinde, daha yüksek hızlı, yüksek kaliteli kamerasıyla fotorof çekip HD video kaydedebilen, Gorilla Glass gibi kırılmaz çizilmez cam teknolojisiyle birlikte iPad’e yüksek teknolojileriyle meydan okur hale geldiler.

Apple ile Android tabletlerin uygulamaları satışında ise aralarında çok büyük bir fark var. Apple uygulamalarını sadece online Apple Store üzerinden satılmasına izin veriyor. Sizden de satın almadan önce her uygulama için onay isteniyor. Android cihazlar ise daha açık bir sistem kullanıyorlar. İsteyen herkes Android uygulamalarını piyasaya çıkarabiliyor ve hiç kimseden onay istenmiyor. Bu fark, kullanıcılardan çok programcılar açısından daha önemli.

Sonuç olarak, ister iPad isterseniz Android tablet satın alın, yazılım, donanım ya da fiyatı dikkate almanız önemlidir. Sizin için donanım özellikleri önemliyse, iPad ile Android tabletin özellikleri arasında karşılaştırmalısınız.

Bu aşamada sizin ilgi alanlarınıza hitap eden uygulamalar ve kullanım kolaylığı ön plana çıkıyorsa iPad’i tercih etmelisiniz. Son zamanlarda biraz daha güncel hale gelen Android Market’in desteğini biraz arkasında hisseden ve yeni modellerle daha üstün özelliklere kavuşan Android tabletlere ise iPad’den daha az bir paraya sahip olabilirsiniz.

Zaman

Kaynak : http://www.haber3.com/android-tablet-mi-ipad-mi–1343015h.htm#ixzz1vPDkaQdV

Android tablet mi iPad mi ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!