USD46,46
EURO53,13
GBP61,61
BIST14.729,65
GR. ALTIN6.260,08
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Büyümek, anneye bağırmak babayı yok saymak değildir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyümek demek, anneye bağırmak babayı yok saymak değildir…

Sevgili okurlar, değerli dostlar; son yıllarda ve özellikle pandemi sürecinden sonra ortaya çıkan ve alfabenin çeşitli harfleriyle adlandırılan kuşak isimleri ve bunları temsil ettiklerini varsayanlar maalesef çeşitli eleştiri ve yanlışlara da sebep oluyor, olmaya da devam ediyor.

Artık gece geç saatlere kadar dışarıda kalmak, hata eve dönmemenin adı ‘’Özgürlük’’’ olmuş. Fakat Özgürlük demek eve geç saate gelmek, ya da gelmemek değildir.

(Büyüdüm artık kararlarımı verebiliyorum, sen veya siz bana karışamazsınız artık çocuk değilim) demek de büyümek değil. Büyümek demek, anneye bağırmak, babayı yok saymak hiç değildir.
İnsan olarak, birey olarak, evlat, olarak karakterli ve onurlu olmayı gerektiren bir davranış, yaşam şeklidir. Sevgili okurlar değerli gençler ve dostlar; Özgürlük dediğiniz şey onurunuzdan karakterinizden ahlakınızdan vazgeçmek değildir.
Evet anne ve babanız ne kadar büyüdüyse bile atalarınızın gözünde hep küçük olarak bilinir neden mi çünkü onları kundağa sardığı, tahta beşiklerde salladığı günü bilir. Sizde atalarınız için aynısınız. Onun için şunu asla unutmamak gerekir ki büyümenin ilk ve en önemli kuralı anneye, babaya saygı göstermektir. Bu değerleri taşımayanların hayatta asla başarılı olmasını beklemek sadece bir hayalden öte bir şey de değildir.

Bu her geçen gün hızla büyüyen ve büyümeye devam eden toplumun yazılı olmayan bazı yaşam ve görgü kurallarını naçizane herkese bir kez daha hatırlatmayı borç bildim. Şunları okurken bazılarınız bana (Evet çok doğru, aynen öyle) derken bazılarınız ise (Ne saçmalıyorsun) diyerek onların zamanı ile bu zaman aynımı? Diyecek belki içinden ağza alınmayacak hakaretler, küfürler bile ediyor olacak.

Varsın kim ne derse desin, tarihini bilmeyen, geçmişini araştırmayan, bilmeyen. Okumaktan vazgeçip çeşitli sosyal medya mecralarında gününü gün edip iyi bir şey sanan herkes her şey sananların her dediği kabulümdür.
Fakat kimse unutmasın hayat, insanlık, karakter ve onur olmadan hiçbir şey olmaz, hiçbir şey olunmaz…

Sevgi ve hoşgörüyle kalın…

Büyümek, anneye bağırmak babayı yok saymak değildir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!