Antalya’da müziğe dair önemli gelişmeler var. Amadeus Polifonik Çocuk Korosu da bunlardan.
Amadeus Müzik Okulu sahibesi ve piyano öğretmeni Sevgi SADAYEVA Koro çalışmalarının önemi ve Amadeus Polifonik Çocuk Korosu hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Koro çalışmalarının, müzik eğitiminde çocuğun gelişmesinde önemli yer tuttuğunu belirten SADAYEVA, Çocuklar bu çalışmalarda müziği oluşturan temel ögeleri ve temel işlevlerini öğrenirken, sesin oluşumunu, ses organını, kendi sesinin özelliklerini ve kapasitesini, sesini korumasını ve doğru kullanmasını öğrenir. Doğru ve düzenli nefes alıp-verme, nefes desteği bakımından bilinçlenmelerini sağlar. Bunlara dikkat edilip, yaş ve ses özelliklerine, dinamizmine uygun çocuk şarkılarını toplu ve bireysel olarak doğru ve güzel seslendirerek, istenilen nitelikte şarkı söyleme becerisini ve sevgisini kazanırlar. Güzel konuşmaya özen gösterirler. Koro çalışmalarında birlikte şarkı söyleme, sesini kullanma ve denetlemeyi öğrenirler, ses değişiminin (mutasyon) ön evresi 8-9 yaşlarında başlayıp 12-13 yaşına kadar devam etmektedir diyerek, ebeveynlerin çocuklarını 6 yaşından itibaren Koro çalışmalarına katılmasını sağlamasının gelişimlerine katacağı olumlamaları anlatarak, Amadeus polifonik çocuk korosu hakkında açıklamalarda bulundu.
Amadeus Polifonik ÇOCUK KOROSU; Çocuklara yönelik olarak yapılandırılmış diğer eğitimlerimizi bütünlemek üzere, organize edilmiştir. Çocuklarla çalışırken ilk etaplarda en fazla dikkat sarf edilen konu ses uyumu ve doğru tonlama olmaktadır. Ayrıca, yalnızca melodinin yüksek sesli söylemesi değil aynı zamanda sesin süslenmesi ve kalitesine de dikkat edilir. Çok sesli şarkı söylenmesine geçiş, ancak, koroda iyi bir ses uyumu yakalandığında, farklı ritmler, tınılar, tonlar ve bunların birleşimleri ayırt etmede, alıştırmalarda ve şarkı söylerken alt sesin bulunmasında başarı elde edildiğinde gerçekleşir. Yukarıda bahsedilen konular üzerinde özenli ve detaylı bir çalışmanın sonunda, çocuklar koro gruplarına ayrılır ve repertuar olarak iki ve üç sesli eserlerle çalışmaya başlarlar.
Koro çalışmalarında daha ilk derslerden itibaren çocuklar sadece şarkı söylemeye değil, müzik yapmaya da alışmaktadırlar. Burada ilgiçekici hikâyelerden CD dinlemeye kadar mümkün olan tüm araçlar devreye girer. Bu yaklaşımda repertuar seçimine özen gösterilir. Repertuar, Türkçe çocuk şarkılarından ve yabancı (İngilizce, Rusça, İtalyanca) çocuk ve gençlik şarkılarından oluşmaktadır.
Koro eğitimi içeren konular:
Nota eğitimi, Senkronizasyon(birlikte söyleme), Ritim duygusu
Solfej, Çok Seslilik, Formlar ve Yorumlama
Diksiyon (dilleri doğru kullanma) Türkçe, İngilizce ve Rusça, İtalyanca
Topluluk karşısında performans sergileme
Koroya 6–12 yaslarda, kaliteli çocuk sesine ve bu eğitimi yürütebilecek yeterli dizeyde müzik kulağına sahip olanlar tercihimizdir.
Koro dersi haftada bir saat grup dersi seklinde yapılmaktadır.
antalyakadin 2012