USD46,04
EURO53,08
GBP61,94
BIST13.694,19
GR. ALTIN6.409,16
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

COP Women Antalya’da kadınların iklim politikalarındaki rolü konuşuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

COP Women Antalya’da kadınların iklim politikalarındaki rolü konuşuldu

Antalya’da kasım ayında dünyanın dört bir yanından liderleri, uzmanları ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP31 öncesinde Muratpaşa Belediyesi, Antalya’dan yükselen iklim taleplerini küresel gündeme taşımak için çalışmalarını sürdürüyor.

Muratpaşa Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği iş birliğiyle yürütülen program kapsamında düzenlenen COP Women Antalya buluşması, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde (ASSİM) gerçekleştirildi. Etkinlikte iklim krizinin toplumsal cinsiyet boyutu, kadınlar üzerindeki etkileri, yerel ihtiyaçlar ve çözüm yolları ele alındı.

Buluşmada, iklim krizinin kadınların günlük yaşamına, sosyal ve ekonomik koşullarına etkileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, iklim adaleti ve eşitlik temelinde politika önerileri geliştirirken, kadınların iklim politikalarındaki rolü ve ihtiyaçları da gündeme taşındı.

Program kapsamında daha önce gençlerle gerçekleştirilen buluşmanın ardından kadınların katılımıyla devam eden süreç, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla sürdürülecek. Ortaya çıkan politika ve çözüm önerilerinin çok paydaşlı bir zeminde güçlendirilmesi, yerelden yükselen taleplerin COP31 gündemine taşınması amaçlanıyor.

COP Women Antalya’da kadınların iklim politikalarındaki rolü konuşuldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!