USD44,03
EURO51,21
GBP59,70
BIST12.702,00
GR. ALTIN7.269,81
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Güneş tarlası üretime hazır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneş tarlası üretime hazır

İkinci etap için gün sayılıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin, tarımsal sulamada çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı İlçesi’nde kurduğu Güneş Enerji Santrali’nin panelleri takıldı. Üretime hazır hale gelen santralin Eylül ayında ulusal elektrik ağına bağlanması hedefleniyor. Projenin ikinci etabı için de ihale süreci sonuçlanmak üzere.

Bir hayal daha gerçek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sulama birliklerine ve kooperatiflerine bedava elektrik vaadi hayat buldu. Döşemealtı İlçesi, Mellidağ Bölgesi`nde 33 bin metrekarelik bir alanda kurulan 600 KW gücündeki ilk güneş enerji santralinin güneş panellerinin montajı tamamlandı. Güneş Enerji Santrali’nin Eylül ayı içerisinde TEDAŞ kabul işlemlerinin ardından sisteme entegre edilmesi ve ulusal elektrik ağına dahil olması hedefleniyor. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovat saat elektrik üretecek tesisle Türkiye’de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak. Çiftçiler, elektriğe ücret ödemeden tarımsal sulamalarını gerçekleştirebilecek.

İKİNCİ ETAP ARA VERMEDEN BAŞLAYACAK

İlk etabın 3 ayda tamamlanıp panellerin takıldığını ve santralin üretime hazır olduğunu açıklayan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Demir, “4 etap halinde yıllık 2.7 megavat enerji üretecek Güneş Enerji Santrali’nin ilk etap çalışması tamamlandı. Projenin birinci ayağını oluşturan 600 KW gücündeki ilk enerji santralinin Eylül ayı içerisinde sisteme entegresini sağlayıp elektrik vermeye başlayacağız. Son iki etabın da ihale süreci sonuçlanmak üzere. Bir tanesi 420 KW bir diğeri de 600 KW Kurulu güce sahip iki projenin de yakın bir tarihte de çalışmaları başlayacak. İkinci etabımızın çalışmalarını da yılbaşına kadar sonuçlandırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

ÇİFTİÇİ MAĞDUR ETTİRİLMEYECEK

Tarım sektörüne büyük katkı sağlayacak ve tarımsal sulamayı çiftçinin üzerinde yük olmaktan kurtaracak projenin hedefinin sulama birliklerinin ve kooperatiflerin enerji maliyetini sıfırlamak olduğunu belirten Murat Demir, “Elektrik maliyetini herhangi bir şekilde çiftçiye yansıtacak kooperatiflerle çalışmayacağız. Bizim ürettiğimiz elektrik üreticimize direk yansıyacak, çiftçi mağdur edilmeyecek. Her kooperatif ile çiftçilerin huzurunda sözleşme imzalayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik ücretlerini tamamen yahut ürettiğimiz miktara göre karşılayabildiğimizi çiftçimiz bilecek, kooperatif üreticimizden ayrı bir ücret alamayacak.” diye konuştu.

Güneş tarlası üretime hazır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!