USD42,55
EURO49,51
GBP56,92
BIST11.238,36
GR. ALTIN5.760,90
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İşte TÜRKİYE’nini PLANI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye IŞİD tehdidine yönelik planını netleştirdi. “Eğit – Donat” planıyla ılımlı muhaliflere bot, kamuflaj, çadır gibi teçhizat verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem Esad’a hem de IŞİD’e karşı savaşan Suriye’deki muhalifleri desteklemek için gündeme getirdiği “eğit-donat” formülünün ayrıntıları belli oldu. Sabah’ın haberine göre; Suriye topraklarında kurulacak güvenli bölgelerde uygulanacak formül, sadece ılımlı muhalifleri kapsayacak. Formüle göre, muhaliflere öncelikle ateş, sonra hayatlarını idame ettirmeye dönük eğitimler verilecek, bot, kamuflaj ve çadır gibi teçhizat desteğinde bulunulacak.

MUHALİFLERLE YOLA DEVAM

MİT’in bölgedeki çalışmaları ara vermeden sürdürdüğüne de vurgu yapan Erdoğan, Suriye muhalefetine tam destek verilmesi gerektiği mesajını vermişti. Hem IŞİD’e karşı savaşacak hem de Esad rejimine karşı mücadele edecek ılımlı Suriye muhaliflerinin desteklenmesini isteyen Ankara, radikal grupların dışlanarak ılımlı gruplarla yol alınması gerektiğini düşünüyor. Erdoğan’ın gündeme getirdiği eğit-donat formülüyle de bu stratejinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Askeri kaynaklara göre destek planı kapsamında 3 adım atılacak. Planda eğitim ve lojistik destek ön plana çıkıyor.

TÜRKMENLER ÖNCELİKLİ OLACAK

Eğit-donat formülü PKK ve onun uzantılarını kapsamayacak. Askeri kaynaklar, “Kimse PKK ve uzantılarına eğitim verilecekmiş gibi bir beklenti içine girmesin” diyerek, ateş eğitimlerinin ve diğer eğitimlerin sadece ılımlı muhaliflere verilebileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca bölgede hem IŞİD’e hem de Esad rejimine karşı Türkmenlerin de savaştığı hatırlatılarak, Türk askerinin vereceği eğitim ve teçhizatta Türkmenlerin ön planda tutulabileceğine vurgu yapılıyor.

Kaynak – Haber7

İşte TÜRKİYE’nini PLANI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!