USD44,50
EURO52,07
GBP59,87
BIST13.550,91
GR. ALTIN6.787,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kadın Çiftçiler Alanya Finali’ni Hamide Uçak kazandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın Çiftçiler Alanya Finali’ni Hamide Uçak kazandı
Alanya etabına anne-kız çekişmesi damga vurdu
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Alanya etabına son ikiye kalan anne-kız mücadelesi damga vurdu. Anne Fahriye Uçak ile kızı Hamide Uçak arasında geçen mücadelenin galibi bir soru farkla Hamide Uçak oldu.
Kadın çiftçilerin bir araya gelerek sosyalleşmelerinin yanında bilgi birikimine katkı sağlamak, günlük iş tempolarından farklı bir ortamda sosyal bir aktivite ile buluşturmak amacıyla üç yıl önce başlatılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması’nın 2018 etabı devam ediyor. Gündoğmuş, Kepez ve Manavgat’ın ardından yarışmanın Alanya etabı da tamamlandı. Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmada 8 ilçe finalisti birinci olmak için yarıştı.
Anne kız yarışmaya damga vurdu
8 yarışmacı arasında yer alan Fahriye Uçak ile kızı Hamide Uçak finale yükseldi. Anne kız baştan sona büyük bir çekişme içinde yarıştı. Başa baş giden yarışmada yedek sorularla galip belli oldu. Yedek sorularda annesinde bir soru fazla bilen Hamide Uçak birinci olurken, anne Fahriye Uçak ise ikinci oldu. Yarışmanın üçüncüsü ise altın soruyla belirlendi. Fatma Arslan altın soruyu bilerek yarışmanın Alanya etabının üçüncülüğünü elde etti. Yarışmada ilçe birincisine 2 bin, ikincisine 1200 ve üçüncüsüne 800 TL ödül verildi. Yarışmayı kazanan Hamide Uçak yarı finalde Alanya’yı temsil etmeye hak kazandı.
İl Finali 20 Ekim’de
Toprağın sultanları kadın çiftçilerin yarışmasına 18 ilçeden 128 kadın çiftçi katılıyor. Kadın çiftçiler, ilk olarak bulundukları ilçede ön elemeye tabi tutuluyor ve ilçe birincisi olmak için yarışıyor. Belirlenen 8 finalist il final yarışmasında birincilik için kıyasıya mücadele veriyor. İl finalinde birinci olan kadın çiftçiye 14 bin TL, ikinciye 9 bin TL, üçüncüye ise 7 bin TL ödül verilecek. İl Finali 20 Ekim 2018 tarihinde saat 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kadın Çiftçiler Alanya Finali’ni Hamide Uçak kazandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!