KILIÇDAROĞLU isitifa etti iddiası
Seçim sonuçlarının giderek netleşmesi üzerine CHP ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir Twitter’dan hesabından yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa ettiği yönünde bir duyum olduğunu söyledi.
Kılıçaroğlu’nun istifa kararı aldığını ancak partililerin kendisini ikna etmeye çalıştığı yönünde bir iddia olduğunu paylaşan Sevilay Yükselir “doğru mu bu bigli?” diye sordu.
screen-shot-2014-03-31-at-12.00.38-am.png
KILIÇDAROĞLU HİÇ GÖRÜNMEDİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sonuçları için ekranları siyasilerin işgal ettiği dakikalarda hiç ortalarda görünmemesi de dedikoduları artırdı.
CHP lideri oy verdikten sonra bir daha hiç ortalarda görünmedi. Ankara’da Mansur Yavaş ortaya çıkıp açıklama yaparken İstanbul’da Mustafa Sarıgül de hiç ortalarda görünmedi.

CHP’de önce sevinç sonra hüzün
CHP’de ilk defa bir genel başkanın konuşması için genel merkez önüne platform kurulurken, bu durum partililerde sonuçlardan emin olunduğu izlenimi yarattı
Anamuhalefet partisi CHP, yüzde 30 bandı hedefiyle girdiği 30 Mart 2014 yerel seçimleri gecesi için Ankara başta olmak üzere bazı büyük kentlerde kazanacağı öngörüsüyle büyük bir hazırlık yaptı. CHP; tarihinde ilk kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapması için genel merkez bahçesine platform kurarken, sandıklardan CHP Genel Merkezi’ne gelen ilk sonuçlarda partililer arasında sevinç hakimken, yayın yasağının kalkmasıyla gelen sonuçların ardından bu sonuç, yerini temkinli bir sessizliğe bıraktı.
İlk gelen sonuçlar olumlu bir rüzgar estirdi
CHP Genel Merkezi’nde sandıklar ilk açıldığında yurt bazından parti yöneticilerine gelen sonuçlar, olumlu bir hava estirdi. Partiye ilk gelen verilere göre CHP’nin kazanmak için çok büyük çaba harcadığı Ankara’da CHP adayı Mansur Yavaş’ın önde olduğu haberleri partide bayram havası estirdi. Özellikle Gölbaşı, Keçiören gibi daha muhafazakâr ilçelerden ilk gelen sonuçlarda CHP’nin önde olduğunun parti genel merkezine ulaşması, parti önünde bekleyen vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.
Ancak YSK yasağının kalkmasının ardından Anadolu Ajansı’ndan gelen ilk verilerin ardından parti önünde bekleyen kalabalık sayısında da azalma yaşanırken, parti içindeki sevinç gösterileri yerini temkinli bir bekleyişe bıraktı.




