USD44,21
EURO50,54
GBP58,60
BIST13.092,93
GR. ALTIN7.136,03
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Mevlid’i Nebi Özel Programı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevlid’i Nebi Özel Programı

Türel, ‘Peygamber ahlakı insanlığın çıkış yoludur’

Büyükşehir Belediyesi Mevlid’i Nebi Özel Programında konuşan Başkan Menderes Türel, Müslümanın Müslümanla savaştığı, İslam aleminin mezhep çatışmasından ve etnik kavgalardan kurtulamadığı bugünlerde en çok konuşmamız gereken mesele İslam ahlakı, Peygamber ahlakıdır. Peygamber ahlakı insanlığın çıkış yoludur” dedi. Programa katılan Prof. Dr. Nihat Hatipolu da Antalyalılara Peygamber Efendimizin hayatını anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Muhammed (SAV) doğumunun kutlandığı Mevlid-i Nebi Özel Programını Antalyalılarla buluşturdu. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri ve Antalyalılar katıldı. Başkan Türel, yaptığı konuşmada, Peygamber efendimizin güzel ahlakına değinerek “Mevlid-i Nebi vesilesiyle alemlerin nuru sevgili Peygamberimizi anmak kendi başına, başlı başına bir nimettir. Her zaman, her fırsatta ilmin ve ahlakın zirvesi olduğunu, Peygamber ahlakının insanlığın çıkış yolu olduğunu söylüyoruz, tekrar ediyoruz. Elbette ki, söylemek, tekrar etmekle kalmayıp, yaşamaya çalışmak gerekir” dedi.

İLİM, SEVGİ, HOŞGÖRÜ, PAYLAŞMA

Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlığın yolunu şaşırdığı, bir tarafta zevk ve sefa yaşanırken, Arakan, Musul, Halep, Somali, Filistin gibi nice coğrafyalarda zulüm ve yoksulluk acılarının unutulduğu bir çağı yaşıyoruz. Dünyada doymak bilmeyen bir para ve mal hırsı, tüketim hırsı, israf, makam ve mevki hırsı her yerimizi sarıyor ve hepimizi etkiliyor. Sevgili Peygamberimizde ilim, sevgi, hoşgörü, paylaşma, hak ve helal vardı, dünya hırsları, zenginlikleri yoktu; nefret, öfke, düşmanlık, kibir yoktu. Müslümanın Müslümanla savaştığı, İslam aleminin mezhep çatışmasından ve etnik kavgalardan kurtulamadığı bugünlerde en çok konuşmamız gereken mesele İslam ahlakı, Peygamber ahlakıdır. Peygamber dostları, dünya hırslarına kapılmamış olan asil insanlar, ekmeğini komşusuyla paylaşan, haram ve helale dikkat eden, siz kıymetli kardeşlerim bizim ümidimizsiniz. Elinde kitap ve bilgisayar olan gençler, aşırılıktan, nefretten, şiddetten uzak duran, ailesinin, ülkesinin derdini çeken gençler bizim ümidimizdir.”

HATİPOĞLU’NDAN DUYGULU ANLATIM

Başkan Türel’in konuşmasının ardından Hafız Mansur Sağır’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi. Maneviyatın doruğa çıktığı gecede Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu ilahi ezgileri Mevlid-i Nebi Özel Konseri ile Antalyalılarla buluşturdu. Gecenin sonunda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hz. Peygamberin ve halifelerin hayatından kesitleri duygulu anlatımıyla dinleyenlerle paylaştı.

Mevlid’i Nebi Özel Programı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!