USD45,36
EURO53,44
GBP61,83
BIST15.028,85
GR. ALTIN6.874,62
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Miami ile kardeş olduk

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Miami ile kardeş olduk

Dünyanın en güzel sahiline sahip iki kenti; Antalya ile Miami kardeş şehir oldu. Başkan Menderes Türel, iki kent arasındaki kardeşlik bağının, hem ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine hem de dünya barışına katkı sağlaması temennisinde bulundu. Londra’daki terör saldırısını da kınayan Türel, “Türkiye terörün her türüne karşı küresel işbirliğini savunmakta ve bu mücadeleye tam destek vermektedir” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ABD’nin Florida Eyaleti’ne bağlı Miami kenti arasında uzun zamandır hazırlıkları süren kardeş şehir anlaşması imzalandı. Dünyaca ünlü iki turizm kenti sinerjilerini birleştirerek, kardeş şehir oldu. Miami Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen tören, Miami Belediye Başkanı Tomas Regalado’nun hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Bayrak töreninin ardından her iki ülkenin milli marşları çalındı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Milli Marşı’nı bir polis memuresi söylerken, Türk Milli Marşı’nı Miami’de yerleşik olarak yaşayan Türklerin oluşturduğu koro okudu. Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Alkan, katılımcılara Antalya Büyükşehir Belediyesi heyetini takdim etti. Ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Miami Belediye Başkanı Tomas Regalado İngilizce ve Türkçe hazırlanan kardeş şehir anlaşmasını imzaladı.

BİRÇOK BENZERLİĞİMİZ VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya ile Miami arasında birçok benzerlik olduğuna dikkat çekerek, “Antalya ve Miami dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasında. İkisi de deniz kenarında ve dünyanın en güzel sahiline sahipler. Her ikisi de tabi güzellikler bakımından zengin ve turistik şehirler. Antalya da Miami de çok göç alıyor ve her milletten insana ev sahipliği yapıyor. Gelirlerinin büyük kısmı turizmden kaynaklanıyor. İki şehir de ticari açıdan çok dinamik” dedi.

DÜNYA BARIŞINA KATKI

Bu kadar benzer özelliklere sahip iki kentin kardeş şehir olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Türel, “Ortak noktamız çok. Başlayan kardeş şehir ilişkisiyle birbirimizi daha yakından tanımalı, ilişkililerimizi geliştirerek, ortak noktalarımızı daha da çoğaltmalıyız. Kültürel, sportif, turizm, sanayi ve ticari alanlarda yapılacak iş birlikleri her iki şehirde daha çok istihdamın artmasına yol açmalı. Kardeşlik bağımızın, insanlarımızın birbirini daha iyi tanımasıyla dünya barışına da katkıda bulunmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

LONDRA’DAKİ SALDIRIYI LANETLEDİ

Londra’daki terör saldırısını da kınayan Başkan Menderes Türel, dostluk ve barış mesajları vererek, şunları söyledi: “Biz burada ülkelerimiz, şehirlerimiz arasında barış, işbirliği ve kardeşlik bağları kurmaya çalışırken, Londra’da insanlık dışı bir terör eylemi gerçekleştirildi. Hayatını kaybedenlerin, İngiliz halkının acısını bütün kalbimle paylaşıyorum. Bir Müslüman olarak DAEŞ ismini alan terör örgütünü lanetliyor ve bu örgütün İslam dini ile birlikte düşünülmesini reddediyorum. Biz tarih boyunca bütün dinlerin kardeş gibi birlikte yaşadığı bir ülkenin insanlarıyız. Buna rağmen yıllardır ideolojik, etnik ve şimdi de dini görüntü altında terör saldırılarının kurbanı olduk. Türkiye terörün her türüne karşı küresel işbirliğini savunmakta ve bu mücadeleye tam destek vermektedir. Terörle mücadele çifte standart hatasına düşmeden, düşmanımın düşmanı dostumdur hatasına düşmeden kararlı mücadeleyi sürdürmek zorundayız.”

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ BARIŞA KATKI YAPACAK

Toplumlar arasındaki, farklı din ve kültürler arasındaki iletişimin terörü önleyen bir barış ve hoşgörü ortamı yaratılmasına katkıda bulanacağını belirten Türel, “Terörle mücadele içe

kapanarak, diğer toplumları ötekileştirerek değil, tam tersine iletişimi güçlendirerek yapılmalıdır. Antalya Strong Cities Network’u içinde bu konuda yoğun gayret göstermektedir. Antalya-Miami arasındaki kardeşlik köprüsü bu anlamda uluslararası barışa, güvenliğe de katkı yapacaktır” ifadesini kullandı.

TERÖRE KARŞI KÜRESEL İŞBİRLİĞİ VURGUSU

İmza töreninde konuşan Miami Belediye Başkanı Tomas Regalado, Antalya ve Miami arasında imzalanan bu kardeşlik bağının daha iyi bir dünya kurulmasına katkıda bulunacağını ifade etti. Londra’daki terör saldırısıyla ilgili üzüntülerini dile getiren Regalado, teröre karşı küresel işbirliğinin önemine işaret ederek, tüm dünyanın terör konusunda ortak bir tavır sergilemesi gerektiğini kaydetti.

Tören, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Miami Belediye Başkanı Tomas Regalado’nun karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

Miami ile kardeş olduk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!