MURATPAŞA BELEDİYESİ’NDEN
BAYRAM ETTİREN TEMEL ATMA
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tüm Türkiye’ye örnek olacak sivil toplum merkezinin temelini, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte attı. Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu Başkanı Akgün, “Bugün bizler için bayram günü” dedi
Sivil toplum örgütlerini tek çatı altında toplayacak, toplumsal barışın sağlanması, sorunların çözümü, dayanışmanın gelişmesi ve konuşan, tartışan kent kimliğinin oluşmasına katkı sağlayacak olan Muratpaşa Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nin temeli atıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğuyaka Mahallesi’nde inşaa edilecek Sivil Toplum Merkezi’nin temelini; Muratpaşa İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile birlikte attı. Törenin ardından katılımcılarlarla iftar yapıldı.
‘Başkan Uysal, hayalimizi gerçekleştirdi’
‘Bugün bizler için bayram günü. Türkiye’de bir ilki yaşıyoruz. Yüzlerce derneğin bir çatı altında toplandığı büyük bir kompleksin temel atma törenindeyiz. Bu bayram sivil toplum kuruluşlarının bayramıdır” diyen Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu Başkanı Deniz Akgün, şunları söyledi; “Keşke aynı çatı altında buluşsak diye bir hayale daldık. Güzel bir hayaldi. İşte bizim bu hayalimizi projeye dönüştüren bir başkan geldi ve ben sizin hayalinizi gerçekleştireceğim dedi. Büyük bir heyecan içinde bu yapacaklarını anlattı. Üstelik bu anlattıklarını 6 ay geçmeden icraata geçiren Sayın Ümit Uysal başkanımızı yürekten alkışlıyorum. Bütün STK temsilcileri adına hayalimizi gerçeğe dönüştürdüğü için teşekkür ediyorum.”

‘Komşuluğun temelini attık’
Doğrudan insan yaşamına dokunan projelere imza attıklarını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Burada temelini altığımız şey komşuluktur. Sevgidir, saygıdır, düşünüce alışverişidir, duygu alışverişidir. Demokrasidir, kent kimliğidir, çoğulculuktur. Elektrik faturasını kirayı ödemeyen bir sivil toplum manzumesinden nasıl konuşan toplum ortaya çıkar? Demokrasiye katkıda bulunabilir mi, kendini kentin bir parçası hissedebilir mi?” diye sordu. Başkan Uysal; “Sivil toplum merkezimiz; Antalyamız’ın Muratpaşamız’ın, kent kimliğini geliştirecek, dinamik tutacak, sanat faaliyetlerinde, konferanslarda, eğitim faaliyetlerinde geniş bir alan geniş bir ufuk açıklığı ve fiziksel mekan rahatlığı sağlayacak bir yatırım” dedi.

Avrupa’nın en büyüğü, Türkiye’ye örnek
Belediye çalışmalarını anlatan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sivil toplum merkezinin özelliklerini şöyle anlattı; “Derneklerimizin merkezi sekreteryası, merkezi güvenlik, merkezi muhasebe, merkezi internet hizmetleri olan ve hepsinden önemlisi; hangi fikirden, hangi düşünceden, hangi etnik gruptan, Türkiye’nin, dünyanın neresinden olursa olsun, bir paylaşım, kent kimliğinin bir parçası olma, birinci sınıf hissetme durumu ortaya çıkaracak bir proje. Öyle düşünmemiştik ama, yaptığımız incelmeye göre Avrupa da en büyük sivil toplum merkezi özelliği taşıyacak.” Kaymakam Arısoy da, sivil toplum örgüt sayısı ve işlevselliğinin gelişmişlik düzeyiyle yakından ilişkisi bulunduğu belirterek önemli bir proje olduğunu söyledi.




