USD44,17
EURO50,61
GBP58,89
BIST13.092,93
GR. ALTIN7.127,08
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Savcılık Soruşturma Başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savcılık Soruşturma Başlattı
Diyarbakır 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı’ndaki Türk bayrağının gönderden indirilmesinin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sorumluluğu bulunan ve adli işlemlerin yürütülmesinde ihmalleri tespit edilen kamu görevlileri hakkında soruşturma başlattı.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde geçen Cumartesi günü yol kesme eylemlerine müdahale sırasında çıkan olaylarda Ramazan Baran ile Baki Akdemir, silahla vurularak öldü. Ölenlerden Ramazan Baran, Pazar günü Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi. Cenaze sırasında bir grup, 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı’nın nöbetçi kulübesini taşlarken, yüzünü poşu ile kapatmış bir kişi de bayrak direğine tırmanarak asılı olan Türk bayrağını indirdi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Türk bayrağının indirilmesinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün geniş çaplı soruşturmasında gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü savcılıktaki soruşturmasının ardından serbest bırakıldı. Bayrak indiren kişiye yardım ve yataklık yaptığı belirlenen 1 kişi ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

3 POLİS AÇIĞA ALINDI

İçişleri Bakanlığı’nın kente gönderdiği 2 Mülkiye Müfettişi, bayrak indirilmesiyle ilgili soruşturmada bulundu. Soruşturma kapsamında dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Börekçi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli emniyet aminleri Mustafa Mumcu ile Abdurrahman Bişgin, açığa alındı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bugün yaptığı yazılı açıklamada bayrak indirilmesinde ihmalleri ve sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

“08/06/2014 Tarihinde Diyarbakır 2’inci Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kuzey Tali Nizamiyesi’nde bulunan gönderdeki Türk Bayrağı’nın bir şahıs tarafından gönder direğine tırmanıp bayrağımızı yırtarak indirmesi olayında sorumluluğu bulunan ve adli işlemlerin yürütülmesinde ihmalleri tespit edilen kamu görevlileri hakkında olayın akabinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma 2014/17964 soruşturma numarası ile devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir.”

Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndan bayrak indiren kişinin kimliğini tespit etti. Kimliği tespit edilen kişinin yakalanması için polis operasyonlarını sürdürüyor.

DHA

http://www.haber3.com/ba

Savcılık Soruşturma Başlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!