USD33,90
EURO37,64
GBP44,65
BIST9.521,04
GR. ALTIN2.788,71
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

‘Şiddetin Renkleri’ Kadına Yönelik

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadına yönelik şiddeti konu edinen “Şiddetin Renkleri” adlı sergi, 8 Ekim2012Pazartesi günü saat 11.00’de Muratpaşa Belediyesi sergi alanında Altın Portakal izleyicisiyle buluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi&Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali programı kapsamında açılacak sergide, fotoğraf sanatçısı Hülya Ambarlı video art çalışmasıyla, ressam Sevil Kılınç ise tablolarıyla ortak bir projeye imza atacak.

Her şey yolunda değil’

Hülya Ambarlı’nın video-art çalışmasında yer alan 40’ın üzerindeki fotoğrafta; şiddetin kadının türlü görünümleri ardına saklanmış, “her şey yolunda” dermiş gibi görünen bakışlarda gizlenmiş “kansız ve renksiz” biçimleri deşifre ediliyor. Ambarlı, kadınlara uygulanan şiddetin, fiziksel şiddet dışındaki biçimlerle görünmez kılındığına dikkat çekmek için, videodaki fotoğrafik görüntülerde açık-fiziksel şiddet görüntülerine yer verilmediğine dikkat çekiyor.

Şiddetin gizli renkleri

Sevil Kılınç’ın “Şiddetin Renkleri” projesinde yer alan resimlerinde, renkler yoluyla, kadın bedeni ve kimliğiüzerinden şiddetin biçimleri ve dönüşümleri görünür kılınıyor. Sessiz çığlık metaforunun öne çıktığı figürlerde, parçalanma ve ötekileştirmenin kadın bedeni üzerindekiyansımaları ele alınıyor.

Kılınç’ın yağlıboya çalışmaları 120×100, 100×120. 120×70 cm. boyutlarında 12 eserden oluşuyor. Kılınç’ın, poliüretan köpükten 100 cm’lik 3 adet stilize kadın bedeni ise, “Bekaret-Tabu-Tüketim” adı altında video-art ile birlikte sergileniyor.

Hülya Ambarlı

Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü mezunu Hülya Ambarlı, İzmir’de yaşıyor.

Fotoğraflarında ana tema olarak “kadın”ı işleyen Ambarlı, kurgusal-kavramsal çalışmalar yürütüyor. ”Toplumsal cinsiyet rolleri”nin izini ağırlıklı olarak kadın üzerinden sürmeyi yeğleyen Ambarlı, fotoğrafın bir anlatım dili, dahası güçlü bir söylem biçimi, fotoğraf izleyicisini de içine katan ortak bir üretim olduğunu düşünüyor. Çalışmalarında öykü anlatmaktan çok rollerin, kodlamaların yapı bozumuna odaklandığını söyleyen Ambarlı; beş yıldır, toplumsal cinsiyet rollerinin izini sürmeye devam ettiği projesi “Temsili Hayatlar” üzerinde çalışıyor.

Sevil Kılınç

1955 yılında Antalya’da doğan Sevil Kılınç, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Fizik Mühendisi olarak mezun oldu. Çeşitli devlet ve özel kuruluşlarda bilgisayar programcısı ve sistem analist olarak çalışan Kılınç, 2004 yılında girdiği Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü fakülte birincisi olarak bitirdi. Antalya’da yaşayan Kılınç, çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürüyor.

 

‘Şiddetin Renkleri’ Kadına Yönelik

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!