USD42,71
EURO50,21
GBP57,43
BIST11.348,83
GR. ALTIN5.905,43
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

YÖREX YİNE ZİRVEDE

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÖREX YİNE ZİRVEDE

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB’un desteğiyle 8’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e 161 bin 104 ziyaretçi katıldı. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, fuarı önümüzdeki yıl yurtdışına taşıma hedefinde olduklarını bildirdi.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 13-17 Eylül tarihlerinde ANFAŞ EXPO Center’da düzenlenen 8’inci Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’le ilgili değerlendirmede bulundu.

EMEĞİMİZ KARŞILIK BULDU
1 yıllık yoğun çalışmanın ardından 70 ilden 430 katılımcının yer aldığı, Anadolu’nun binlerce yöresel ürününün sergilendiği YÖREX’i başarılı bir şekilde tamamladıklarını bildiren Çandır, başta Antalya Ticaret Borsası çalışanları ve ekibi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. YÖREX’in düzenlendiği ilk yıl olan 2010’da 25 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl 161 bin 104’e yükseldiğini bildiren Çandır, “Emeğimizin karşılık bulması mutluluk kaynağımız. Fuara omuz veren tüm paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu başarı hepimizin” diye konuştu. Çandır, YÖREX’in Türkiye’nin en renkli ve sevilen fuarı olduğun vurguladı.

BAŞARI HEPİMİZİN
YÖREX’in kıyıda köşede kalmış yöresel ürünlerin can simidi olduğunu söyleyen Çandır, küçük üreticiyi cesaretlendiren YÖREX’in önümüzdeki yıllarda ivme kazanarak devam edeceğini kaydetti. Çandır, fuara başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, her yıl katılarak güç veren Dışişleri Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na, açılışa katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Evgeny Gromyko’ya, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve katılan tüm valilere, milletvekillerine, belediye başkanlarına, oda ve borsa başkanlarına, kalkınma ajanslarına, tüm kurum ve kuruluşların yöneticilerine, yurdun dört bir yanından gelerek ürününü tanıtma çabasındaki üreticiye, yerel ve ulusal basına teşekkür etti. Çandır, “Siz olmasaydınız başaramazdık” dedi.

TİCARETİ CANLANDIRIYOR
8. YÖREX’e 26 kalkınma ajansından 16’sının katıldığına dikkat çeken Başkanı Ali Çandır, kalkınma ajanslarına ayrıca teşekkür etti. YÖREX’in ikili anlaşmaların sağlandığı bir platform olduğunu vurgulayan Çandır, yerelde kalmış bir çok yöresel ürünün fuar sayesinde büyük firmalarla ticari ilişkiler kurduğunu vurguladı.

YURTDIŞI HEDEFİ
Fuara katılan TOBB Başkanı ve bakanların “Bu fuar yurt dışına taşınmalı” vurgusu yaptığını anımsatan ATB Başkanı Çandır, “Önümüzdeki yıl YÖREX’i bakanlıklar ve kurumların desteğiyle yurtdışında düzenleyeceğimizi umuyorum” diye konuştu.

YÖREX YİNE ZİRVEDE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!