Son Dakika
30 Nisan 2024 Salı

Vazelin nelere kadir

23 Kasım 2012 Cuma, 23:27

Vazelin en sık kullanılan kozmetik ürünlerinden biridir. Ancak fonksiyonel olarak kullanıp kullanmadığınızı biliyor musunuz? Çatlamış dudaklardan, saçlara kadar güzelliğinizin en önemli yardımcılarından biri olabilir. Vazelinin yaptığı işi yapan farklı ürünlere çok daha fazla para veriyor olabilirsiniz. Hepsi için ayrı ürünler kullanıyor olabilirsiniz. Bir tek vazelinle pek çok sorunu çözmeniz mümkün.

Peki, bunlar neler?

Saçlarınızda onarıcı etkisi

Saç uçlarınızdaki kırıkları onarıcı etkisi olan vazelini, banyodan sonra kullanabilirsiniz. Bir parça vazelini elinizde yayın ve saçlarınızın uçlarına sürün.

Hem elektriklenmeyi engellemiş olursunuz, hem saç uçlarınızdaki kötü görüntüden kurtulursunuz.

Ardından bir süre bekleyin. Mümkünse biraz kurumasını bekleyin ve ardından istediğiniz gibi şekillendirin. Bir gün saçınızda kalabilir.

Ertesi gün yıkayın. Haftada 2 kere yapabilirsiniz.

Tüm çatlayan bölgeler

 

Çatlayarak sertleşmiş dudaklara, dirseklere, topuklara sürerek yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz. Kurumuş ve sertleşmiş bölgelere uygulayın. Vazelini dirseklerde, topuklarda, dizlerde ve diğer benzer yerlerde kullanabilirsiniz. Sürdüğün her bölgeyi yumuşatır ve cildin kaba görünümünü yok eder. Vazelin ile hem cildinizi koruyun hem de cildinize gerekli tüm desteği verin.

Kırık göz farı

Parçalanmış ve kırılmış göz farınızı kullanmak için bir parça vazelin katın ve karıştırın. Ardından eskisi gibi kullanabilirsiniz. Krem göz farlarıyla benzer görevi görecek ve daha uzun süre kalıcılığını koruyacaktır.

Kaşlara çözüm

Dağınık görünen kaşlarınızın üzerine biraz vazelin sürüp, kaş kalemiyle tarayarak düzgün durmalarını sağlayabilirsiniz.

Manikür sonrası

Manikür ve pedikürün ardından etleri korumak için vazelin sürebilirsiniz. Hem yumuşaklığını koruru, hem zarar görmesini engeller ve manikürünüzü destekler.

Ellere bakım

Daha yumuşak eller için, haftada 1 veya 2 kez ellerinizi 5-10 dakika ılık süte batırın. Sütün içinde bulunan laktik asit cildinizi nemlendirir ve ellerinize yumuşaklık kazandırır. Ardından biraz vazelin sürün, ellerinizin yumuşaklığına inanamayacaksınız.

Nasırlara

Vazelinin faydası nasırlarda da görülür. Nasırlardan kurtulmak için ayaklarınızı birkaç dakika ılık suda tutun. Eczanelerde reçetesiz olarak hazırlanabilen %20 Carmol ve %12 Amlactin karışımı olan krem veya losyonu masaj yaparak ayaklarınıza iyice yedirin. Bu karışım tabanlardaki sert keratin tabakasını yumuşatır. Ardından vazelin sürün ve pamuklu bir çorap giyip yatın. Sabah yumuşamış olacaktır.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Bilgin