Son Dakika
03 Mayıs 2024 Cuma

KERATİN BAKIMI YAPTIRIN

09 Aralık 2012 Pazar, 18:01

Geçen ay keratin saç bakımı yaptırdım. Önümüzdeki 6 ay boyunca etkili olacak bu bakımın mucizevi etkisini anlatmak istiyorum.

Benim saçlarım kıvırcık ve gür, üstelik kalın telli! Yani uğraşması zor, taraması zor, açması zor… Her fön çektirişim yaklaşık 1,5 saat sürer. Zaten taranıp açılması bile zaman alıyor.
Geçen ay kuaförüm Zeki, “gel Candan Hanım sana saç bakımı yapalım, göreceksin saçların harika olacak” dedi. İşini bilen adamın lafını dinlerim. Yapalım dedim.İşlem biraz uzun sürüyor, o yüzden dar vakitte gitmeyin. Boyanızı yeni yaptırdığınız vakitte de gitmeyin çünkü boya bu işlemle akıyor. Ancak bakım yapıldıktan 7-10 gün sonra başka kimyasal işlem yapılabiliyor. O yüzden özel bir gününüz varsa, yakın tarihlerde yaptırmayın. Sakin bir zamanınızda uygulatın.Peki, saçlarım şimdi nasıl oldu derseniz; fönüm yarım saatte bitiyor ve fırça saçımda kayıyor. Çabuk şekil alıyor. O yoğun kıvırcık hali de biraz açıldı ama ben Brezilya fönü denilen o uygulamayı yaptırmadım. Sadece bakım! O bile yetti…

6 ay sonra tekrar yaptıracağım. Saçlarım ucundaki kırıklar, yıpranmış görüntü ve o mat hali kayboldu. Saçlarımın bu şekline hayran kaldım. Eğer saçlarınız kötüyse kesinlikle tavsiye ediyorum yaptırın.

Keratin ne işe yarıyor?

Keratinin başlıca kullanım amacı yıpranmış saçlara bakım yapmak. Esneyen, güçsüz, koparak dökülen her tür ve yapıdaki saçın sağlamlaşmasını ve hayat kazanmasını sağlayan Brezilya keratini, zaman içerisinde defrize, saç renginin açılması, boyanması gibi işlemler nedeniyle saçın kaybettiği keratini, sıvı keratin yüklemesiyle saça geri kazandırıyor.

Brezilya keratini, klasik saç maskesi ile yapılan saç bakımlarından çok daha etkili ve ekonomik. Uygulama süresi 20 dakika gibi kısa bir süre olmasına rağmen saçta kalma süresi çok daha uzun, 6 aya kadar etkisini koruyor. Saçlara yüklenen sıvı keratin saç telinin etrafını sararak dış etkilere karşı bir zırh görevi görüyor. Ayrıca, Brezilya keratini kullanılarak uygulanan Brezilya fönü de, bakım işleminin yanı sıra saçların düzleştirilmesini ve 6 ay süresince fönlü görünüm kazanmasını sağlayan bir işlem. Elbette keratini saçlara uygulamak için Brezilya fönü yaptırmanız gerekmiyor, sadece sıvı keratin ile bakım yaptırabilirsiniz.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Bilgin