Son Dakika
16 Mayıs 2024 Perşembe

Barış Treni Yunan basınında işgalci diye anıldı

10 Kasım 2013 Pazar, 17:25

Atatürk’ün doğduğu evdeki tören için İstanbul’dan yola çıkan “Barış Treni”, Selanik’e yaklaşık 5 buçuk saat gecikmeli olarak ulaştı. Vaktinde Selanik’e ulaşamayan kafile saat 9’u 5 geçe treni durdurdu. Yolcular trende Ata’yı buruk bir şekilde andı.
“NEREDEYSE 20 SAATTŞR YOLDAYIZ”
Barış Treni’yle Selanik’e giden kafile içerisinde gazeteciler de vardı. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir de anlamsız arızalarla dün akşam saat 17.00’dan beri, neredeyse 20 saattir Selanik’e varmaya çalıştıklarını belirtti. Demir, İstanbul-Selanik arasındaki mesafenin aslında çok kısa olduğunu vurgulayarak, “Yunanlılar, pasaportlarla ilgili sınırda 3 saat sorun çıkarttılar, bir insan sınırda 3 saat bekletilir mi? Ardından, ‘Tren çekmedi, yollarda kırağı var, bekleyin 1,5 saat’ dediler, şu an saat 10.00’a geliyor, ve biz Selanek’e daha 2 saat mesafedeyiz. Hala varamadık” görüşünü diye konuştu.
“YUNAN BASINI ‘İŞGALCİ TÜRK TABURU’ OLARAK GÖRDÜ”
Yunan basınında çıkan haberlere de değinen Demir, sözlerine şöyle devam etti:googletag.display(‘div-gpt-ad-1353591549165-0’);
“Son bir yılda 3 kere Mehmet Müezzinoğlu’nun, eski bir Batı Trakyalı olarak buraya gelmesinden duyulan rahatsızlıklar anlatılıyor, Bu seyahatin ‘İşgalci Türk taburu’ diye tanımlanması gibi çok komik şeyler var. Buradaki insanlar işgalci Türk taburuna benziyorlar mı? ‘Türkiye’de Ruhban Okulları neden açılmıyor?’ diye eleştiriler var. Bu hükümet ya da şunun bunun meselesi de değil, ben bizzat anlatayım; bakın Batı Trakyalıların ne Türk öğretmen ne din görevlilerini kendilerinin ataması ne de vakıf mallarının iadesiyle ilgili adım atılıyor Yunanlılar tarafından. Biz hala ‘Ruhban Okulu açılsın, Yunanlılar’a ayıp oluyor’ diyoruz. Bazen ülkelerin demek ki bu olayları yaşadıktan sonra bazı şeyleri anlaması lazım. Bu, İstanbul’da oturduğumuz yerden, Nişantaşı’ndaki barlardan sallamakla olmuyormuş bu iş. Buralara gelip görmek gerekiyormuş.”

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Bilgin