Son Dakika
16 Mayıs 2024 Perşembe

Terlemeye BOTOX Çözümü

28 Haziran 2016 Salı, 19:25

Terliyorsanız sorun yok

Vücudun birçok bölgesi terler. Buna bağlı olarak koltuk altlarının aşırı terlemesi hormonal sebeple koku salgılar. Dr. Figen Sayın, aşırı terlemenin, kişiyi sosyal hayatta mahcup eden, özgüven eksikliği yaratan ve sıkıntı veren bir konu olduğunu belirterek “Bireyi rahatsız eden bu konuda profesyonel yardım gerektir” dedi.

Havanın normal seviyelerinin üzerinde seyrettiği yaz aylarında kadın ve erkeklerin genel sorunu olan kolaltı ıslaklığı ve buna bağlı oluşan ter kokusu özel ve iş yaşantımızı olumsuz etkilediği gibi, psikolojik sorun haline gelerek, çoğu bireyde özgüven eksikliğine kadar uzanan kalıtsal etkilere neden olabiliyor. Dr. Figen Health and Beauty kliniğinin sahibi Dr. Figen Sayın, terlemenin dış etmenlerin de etkisiyle, vücut ısısının yükselerek parasempatik sinir sisteminde ter bezlerinin uyarmasıyla ortaya çıktığını belirtti. Terlemeye karşı piyasaya da kullanılan parfüm ve deodorant gibi çok fazla ürün gamının oluşturulduğunu belirten Dr. Figen Sayın, “Bu ürünler kısa süre etki yaratıyor. Bu etki ile de bireyde kısa süre rahatlama sağlanabilir. Ancak bu etki kalıcı olmayıp, kesin bir çözüm değildir” diye konuştu.

‘ELLER, KOLLAR HAVAYA’

Halk arasında ‘Eller, kollar havaya’ esprileriyle bireylerde baskı oluşturan terlemenin aslında sağlıklı bireylerde olması gereken fizyolojik bir olay olduğunu anlatan Dr. Sayın, “Bu tam olarak vücudumuz su, tuz ve ısı dengesini sağlarken oluşturduğu bir dengedir. Terlemenin olması metabolizmanın ne kadar sağlıklı çalıştığının belirtisidir” dedi. Sağlıklı bir vücuttaki terlemenin özellikle koltukaltı, yüz, çene, göğüs, sırt, el- ayak kısmında gerçekleştiğinin altını çizen Dr. Sayın, “Yaşantımızı olumsuz etkileyecek faktörler oluştuğunda ter bezlerinin neden olduğu etkilere müdahale etmek kaçınılmazdır. Aşırı terleme sıcak, stres ve hastalıklar nedeniyle oluşabilir. Burada en önemli çözümlenmesi gereken terleme tipi, psikolojik streslere bağlı olan ve özellikle avuç içi, ayak tabanı, koltukaltı ve kasıkta görülen tiptir. Elbette en rahatsız edeni ise koltukaltı terleme sonucunda oluşan kötü kokudur” diye konuştu.

EN KOLAY ÇÖZÜM

Dr. Figen Sayın, şöyle devam etti: “Toplumdan çoğu zaman uzaklaşmamıza neden olan aşırı terleme, modern tedavi yöntemleriyle rahatlıkla kontrol altına alınabilirken, bireyler kısa çözümlerle daha uzun mücadeleler vermekte ve psikolojik olarak kendilerini rahatsız hissetmelerine neden olmaktadır. Terleme sorunu olan bireylerin tedavisinde ilk olarak genel tedavi yaklaşımları uygulanıyor. Bazı kişilerde sempatetik sinir sisteminin çalışmasını azaltmak ve böylece de aşırı terlemeyi önlemek için ilaç tedavisine başvurulur. Psikoterapi de ise, strese bağlı terlemenin kontrol edilmesi gerekir. Eğer bu tedavilerle çözüm bulunmazsa, diğer yöntemlere başvurulur. Terleme seyri durduralamıyorsa ter bezlerini uyaran sinirleri kontrol altına almanız gerekir. Bunun için de sorunlu bölgeye Botox (Botoks) uygulanarak, ter bezlerini uyaran sinirler bloke edilir ve terleme durdurur.”

‘ENJEKSİYONLA UYGULANIR’

Genelde güzellik ve estetik alanında kullanıldığı görüşünün hakim olduğu Botox’un (Botoks) terleme tedavisinde çok etkili olduğunu belirten Dr. Figen Sayın, “Yaklaşık 2 milimetre derinliğe cilt altına enjeksiyon ile yapılan Botox (Botoks) sorun olan bölgeye dakikalar alan tek seansla uygulanır. Bu uygulama ile uzun süre terleme kontrol altına alınır. Böylece o bölgede aşırı terlemenin önüne geçilmiş olur” diye konuştu.

Botox (Botoks) kimlere uygulanabilir?
– Erkek ve kadın ayrımı yapılmadan yöntem tek seansta uygulanır.
– 18 yaşından büyük olmak.
– Kadınlar için hamile olmamak.
– Emziren anne olmaması
– İleri yaşta olunmaması
– Nörolojik bir hastalığının olmaması

Botox (Botoks) tehlikeli mi?
Botox (Botoks), Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onayı alınmış bir yöntemdir. Koltuk altı ter bezlerine hiçbir zarar vermemektedir. Sadece koltuk alt bezlerinin çok hızlı çalışması yavaşlatmaktadır. Uzman bir doktora yaptırıyorsanız tehlikesi ve riski yok denecek kadar azdır.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Bilgin