USD44,31
EURO51,28
GBP59,49
BIST13.047,72
GR. ALTIN6.693,35
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu’nda kadına yönelik sorunlar masaya yatırılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu’nda kadına yönelik sorunlar masaya yatırılıyor

Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu Başkanlığı’nda 23 Mayıs’ta 1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu gerçekleştirilecek. Kadın, şiddet ve sağlık kavramları hem iletişim-medya uzmanları hem de sağlık profesyonelleri tarafından enine boyuna masaya yatırılacak. Ateşoğlu, “Disiplinlerin alan bilgilerinin birbirleriyle harmanlaması sayesinde, karşılaşılan problemlere daha etkin çözümler bulmada yol gösterici her tür bildiri sempozyumda konuşulacak” diyor

Kadın hakları ve kadınların toplumdaki yeri gibi sosyal konulara hassasiyetle yaklaşılması gerekiyor. Peki, bunları en sağlıklı biçimde medyanın gündemine getirmek mümkün mü? Dahası, büyük ehemmiyet arz eden bu hususlarla ilgili toplumda farkındalık yaratmak için neler yapılması gerekiyor? Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu’nun Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek olan 1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu’nda bu konular işin uzmanlarıyla detaylıca konuşulacak. Ortaya koyulan sonuçlar, bilimsel veriler ve öneriler ise medya organlarıyla paylaşılacak, kadının toplumdaki önemi ile eğitimdeki rolü vurgulanacak.

Problemlere etkin çözümler

23 Mayıs Çarşamba günü saat 09:30’da Beykoz Üniversitesi Kavacık Rektörlük Yerleşkesi’nde düzenlenecek sempozyumda kadın, şiddet ve sağlık kavramları değerlendirilecek. Ateşoğlu, “1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu’nda; Meslek Yüksekokulumuzun barındırdığı medya, iletişim, sağlık ve bilişim gibi farklı disiplinlerle güncel olarak ele alınmasını gerekli gördüğümüz kadın, şiddet ve sağlık kavramları, sağlık profesyonelleri ve medya uzmanlarıyla masaya yatırılacak. Disiplinlerin alan bilgilerinin birbirleriyle harmanlaması sayesinde, karşılaşılan problemlere daha etkin çözümler bulmada yol gösterici her tür bildiri sempozyumda konuşulacak” dedi.

Bilimsel sonuçlar paylaşılacak

Sempozyumda sağlık iletişimi, kadın ve medya, medyanın kadına yaklaşımı, kadın ve eğitim, kadın ve sağlık eğitimi gibi konularının ele alınacağını belirten Ateşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Sempozyumda ele alınacak konular üzerine farkındalık yaratmak, ilgili bildiriyle sonuçların, bilimsel önerilerin medyayla paylaşılması ve uygulanmasında önderlik etmek, kadının toplumdaki önemini ve eğitimdeki rolünü vurgulamak amaçlanıyor.”

1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu’nda kadına yönelik sorunlar masaya yatırılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!