USD44,19
EURO51,05
GBP59,13
BIST13.286,12
GR. ALTIN7.250,25
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Akdeniz Üniversitesi’ndeki İntiharların ardında Tarikat Baskısı mı Var?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Öğrenci intiharlarının altında

TARİKAT BASKISI MI VAR?”

Akdeniz Üniversitesi’nde son günlerde üst üste yaşanan intiharlar sonrası açıklama yapan İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, “Aldığımız duyumlara göre, öğrenci yurtlarında çok ciddi bir tarikat baskısı var. Buralarda AKP İktidarı tarafından ‘Manevi Danışman’ adı altında kadrolar tahsis edildiği ve bunların da tarikat üyelerinden oluştuğu söyleniyor. Öğrencilerimizi tarikatların emrinde olan ‘Manevi Danışman’lara teslim edenleri kınıyor ve intiharların nedeninin acilen açığa çıkarılmasını istiyoruz” dedi

—————

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Akdeniz Üniversitesi’nde son günlerde üst üste yaşanan intiharların kamuoyunda büyük endişe yarattığını belirterek, yetkililerin bu konuda acilen açıklama yapması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin intiharlarıyla ilgili sessiz kalınmasını eleştiren Başaran, “Akdeniz Üniversitesi’nde çok kısa süreler içerisinde 4 öğrenci intihar ediyor ve hiçbir yetkili çıkıp kamuoyuna dişe dokunur bir açıklama yapamıyor. Sadece ‘ekonomik kriz öğrencileri de olumsuz etkiledi’ deyip geçiştiriliyor. Bu anlaşılır gibi değil” dedi.

ACİLEN AÇIĞA ÇIKARILMALI

Yaşanan intiharla ilgili kendilerine de bilgiler geldiğinin altını çizen Başkan Başaran, “Öğrenci intiharları çok ciddiye almamız gereken bir konu. Aldığımız duyumlara göre, öğrenci yurtlarında çok ciddi bir tarikat baskısı var. Buralarda AKP İktidarı tarafından ‘Manevi Danışman’ adı altında kadrolar tahsis edildiği ve bunların da tarikat üyelerinden oluştuğu söyleniyor. Halbuki buralarda ‘Manevi Danışman’ yerine konusunda uzman psikologların görevlendirilmesi gerekiyor. Öğrencilerimizi tarikatların emrinde olan ‘Manevi Danışman’lara teslim edenleri kınıyor ve intiharların nedeninin acilen açığa çıkarılmasını istiyoruz” diye konuştu.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Başaran, 81 ilde ki Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda sadece 45 adet psikolog bulunduğunu ancak ‘Manevi Danışman’ların sayısının ise 700 civarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Akdeniz Üniversitesi’ndeki İntiharların ardında Tarikat Baskısı mı Var?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!