USD44,28
EURO51,28
GBP59,33
BIST13.047,72
GR. ALTIN6.626,28
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ASPENDOS’TA MUHTEŞEM AÇILIŞ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASPENDOS’TA MUHTEŞEM AÇILIŞ

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından

23 Ağustos – 4 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen

24. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

2000 yıllık Aspendos Antik Tiyatroda

AIDA ile başladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 23 Ağustos – 4 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen 24. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali “AIDA” ile muhteşem bir açılış yaptı.

Festivalin ilk temsilinde Varna Operası Başrejisörü Kuzman Popov’un rejisi ile yerli ve yabancı solistlerin yer aldığı “AIDA” operasında orkestrayı şef Borislav Ivanov yönetti. Aspendos Antik Tiyatrosunun büyülü atmosferinde sahnelenen eserin dekor tasarımı Savaş Camgöz ve Özgür Usta, kostüm tasarımı Savaş Camgöz ve Gazal Erten, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografisi Armağan Davran tarafından hazırlanırken, Antalya ve Mersin DOB korosunu şef Mahir Seyrek yönetti.

300 kişilik kadro ile sahnelenen eserin açılış gecesinde “Radames” rolünü Viyana Devlet Operası sanatçısı Kamen Chanev, “Aida” rolünü Varna Operası sanatçısı Dimitrinka Raycheva, “Amneris” rolünü Bolşoy Tiyatrosu sanatçısı Agunda Kulaeva, “Amonasro” rolünü İstanbul DOB sanatçısı Murat Güney, “Ramfis” rolünü Antalya DOB sanatçısı Engin Suna, “Il Re” rolünü Antalya DOB sanatçısı Şafak Güç, “Un Messaggero” rolünü Antalya DOB sanatçısı Burak Pektaş, “Sacerdotessa” rolünü Antalya DOB sanatçısı Arzu Aydoğdumu canlandırdı.

Konusu Mısır’da geçen ve Mısır prensesi Amneris ve Habeş prensesi Aida’nın, Mısır ordusunun genç kumandanı Radames’e olan aşklarının anlatıldığı eserde sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı. Gecede sanatseverlerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yalman, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Sibel Kızılateş, Rusya Federasyonu Başkonsolosu Oleg Rogoza, Kazakistan Konsolos Yardımcısı Nyshankul Karatayeva, Antalya Müzesi Müdür vekili Mustafa Samur olmak üzere Antalya protokolünden çok sayıda katılım gerçekleşti.

Aida’nın ikinci temsilinde Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahnede olacak. 25 Ağustos 2017 Cuma akşamı saat: 21.00’de gerçekleştirilecek temsilin solistleri; Koray Damcıoğlu, Nurdan Küçükekmekçi, Stare Çelebi (Samsun DOB sanatçısı), Alaaddin Ataseven, Şafak Güç, Engin Suna, Burak Pektaş ve Zişan Damcıoğlu. Orkestra şefi ise Alexandru Samuil.

ASPENDOS’TA MUHTEŞEM AÇILIŞ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!