USD44,30
EURO51,30
GBP59,27
BIST13.047,72
GR. ALTIN6.405,40
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kadınlar bir yıl sonra seks yapmaktan sıkılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlar bir yıl sonra seks yapmaktan sıkılıyor

Annelik cinselliğe engel mi

Bebekler mi anne babanın cinselliğine engel oluyor

Kadınlar birlikte olduktan yalnızca 12 ay sonra eşleriyle cinsel ilişkiye girme isteklerini kaybediyor.

Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, British Medical Journal Open dergisinde yayınlanan bilimsel çalışma hakkında şu bilgileri verdi:

“16-74 yaş aralığındaki 4 bin 839 erkek ve 6 bin 669 kadın arasında veri toplanmış ve her iki cinsiyet de zamanla aynı partnerle seks yapmaktan sıkıldıklarını söylerken, çalışmaya katılan kadınlar erkeklerden çok daha hızlı bir şekilde ilişki içinde cinsellikten sıkıldığını iddia etti.

ÇOCUĞU OLANLAR CİNSELLİKTEN DAHA HIZLI SOĞUYOR
Yapılan çalışmalar ise, son bir yıl içinde doğum yapan veya 5 yaşın altında çocuğu olan kadınların cinsellikten daha çabuk soğuduğunu orta koydu.

Bu durum, artık anne olan ve çocukla ilgilenmek durumunda olan kadının birincil bakım rolüyle ilişkili yorgunluğun, günlük stresin kadınlarda cinsel işlevleri erkeklerden daha fazla etkilediği ya da muhtemelen küçük çocuk yetiştirme konusundaki dikkat çekici unsurların odak noktasında bir değişimi etkileyebileceğinden kaynaklanıyor olabilir.

Aslında Türkiye’de bize müracaat eden ve istek kaybından şikayet eden çiftlerde bu durumu biz de görüyoruz, özellikle çocuk sahibi olduktan sonra kadınlarda ve erkeklerde cinsellikten değişen düzeyde uzaklaşmalar oluyor.

Annelik duygusunun zirveye ulaştığı ilk dönemlerde anne bütün yatırımını şefkatle bebeğine yapıyor ve çocuğun ihtiyaçları birincil önceliğe sahip oluyor, bu açıdan cinsellik çoktan gerilere itilmiş oluyor ve elbette ki erkeğin cinsel ihtiyaçları çocuğun temel yaşamsal ihtiyaçlarından çok geride kalıyor. Bu açıdan kadınlardaki yoğunluk ve yorgunluk hele de bebeğin bakımıyla baş başa kalmışsa sorumluluğu gece uykusuz kalmaları daha çok kadın üstlenmişse cinsel aktiviteye karşı bir ilgi azalması doğal bir sonuç olarak ortaya çıkıyor.

İlginin taze annelik döneminde çocuğa kaymasıyla başlayan bu duruma ek olarak, duygusal yakınlık eksikliği, iletişim sorunları ve kötü sağlık gibi faktörler, hem erkeklerde hem de kadınlarda daha düşük cinsel dürtü nedenleri olabiliyor.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve zorla cinsel ilişki deneyimleri de düşük cinsel dürtüye sebep olan diğer faktörlerden.

KADINLARDA ERKEKLERDEN İKİ KAT DAHA YÜKSEK
Kadınlar için, cinselliğe olan ilgi azlığı 55-64 yaş arasında en yaygın iken erkeklerde 35-44 yaş arasında daha yaygın.

Bununla birlikte, kadınlarda düşük cinsel dürtünün bu yaşlar civarında yaşanmasına rağmen bunun menopozla ilgisi olduğunu gösteren herhangi bir kanıt yok.

Çalışmaya katılan kadın ve erkekler düşük düzeyde cinsel dürtü hissettiklerini belirtirken bu durumun kadınlarda ortaya çıkma ihtimali erkeklerden iki kat daha yüksek.

Genel olarak ankete katılan kadınların yüzde 34’ü, erkeklerin ise yalnızca yüzde 15’i cinselliğe olan ilgiden yoksun olduklarını belirtti.

Ayrıca, her yetişkin beş kadından ikisinin, cinsel hayatlarından memnun olmadığı, aile hayatı ve çalışma stresiyle karşı karşıya kaldıkları ve kendilerini baskı altında hissettikleri de yapılan çalışmalar sonucunda bulunmuştur.

NE YAPMALI?
Anneliğin ilk dönemlerinde kadınlarda oluşan isteksizlik ya da cinsel aktiviteye karşı ilgisizlik çocuğun bakımıyla ilgili dengeler sağlandığında normale dönebilmekle birlikte, bazı çiftlerde kalıcı bir soğukluğa sebep olabiliyor. Bu durumdaki çiftlerin destek alması ailenin mutluluğu için faydalı bir girişim olacaktır. Aralarındaki arzunun, ilginin ve sevginin güçlenmesi anlamında çiftlerin bir uzmanla çözüm arayışı sonuca hızlı ulaşmalarını sağlayacaktır.”

Kadınlar bir yıl sonra seks yapmaktan sıkılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Antalya Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!